Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cea mai bogata femeie din Franta, inlaturata de la conducerea L'Oreal

Marti, 14 Iunie 2011, ora 21:20
2856 citiri
Cea mai bogata femeie din Franta, inlaturata de la conducerea L'Oreal

Liliane Bettencourt, cea mai bogata femeie din Franta si mostenitoarea imperiului L'Oreal a fost declarata incapabila de a conduce afacerea si urmeaza sa fie plasata sub tutela legala, au afirmat surse apropiate familiei.

Informatia survine in plin scandal intre miliardara de 89 de ani si fiica sa, Francoise Bettencourt-Meyers, care a acuzat-o ca intentioneaza sa o lase fara banii familiei.

Potrivit France 24, o echipa de medici a stabilit ca Liliane Bettencourt are creierul afectat de boala si nu mai este "in deplinatatea facultatilor psihice si mentale". De aceea, un tribunal din Paris a decis ca are nevoie de un tutore legal care sa se ocupe de afacerile femeii.

Cazul, care are in centru o averea estimata la 17 miliarde de euro, a depasit cadrul familial in iunie anul trecut, cand presa a dezvaluit existenta unor interceptari ilegale efectuate la domiciliul lui Liliane Bettencourt si care urmareau sa demonstreze fragilitatea psihica a acesteia.

In urma acestor interceptari, fostul ministru al Muncii Eric Woerth a fost suspectat de conflict de interese. El a fost inlocuit in cadrul recentei remanieri guvernamentale efectuate de presedintele Nicolas Sarkozy.

Tot presa a dezvaluit ca Liliane Bettencourt a oferit o donatie ilegala, de 150.000 de euro, pentru campania electorala din 2007 a presedintelui Nicolas Sarkozy. Legea franceza limiteaza contributiilor persoanelor fizice la campaniile electorale la 4.600 de euro. Contributiile in bani lichizi nu pot depasi 150 de euro.

Scadalul a inceput in 2007

Bomba cu ceas ticaia, de fapt, din decembrie 2007, cand Francoise Bettencourt Meyers, fiica lui Liliane Bettencourt, decide sa rescrie istoria. Ingrijorata ca mama ei - vaduva mostenitoare a imperiului L'Oreal - este exploatata de prietenul ei, artistul Francois-Marie Banier, fiica il da in judecata pe pe artist, acuzandu-l ca abuzeaza de bunavointa batranei doamne, care i-ar fi oferit cadouri de peste 1,3 miliarde de dolari. Ba mai mult, Meyers incearca sa-si plaseze mama sub atenta supraveghere a unui gardian, speriata de vestea ca Banier planuieste sa fie adoptat de Liliane Bettencourt.

Pana aici, nimic neobisnuit: un conflict de familie spumos, pe placul tabloidelor. Doar ca in 16 iunie 2010, drama familiala se transforma intr-un urias scandal public cu implicatii politice dupa ce site-ul de investigatii Mediapart publica fragmente din conversatii inregistrate dintre Liliane Bettencourt, seful consilierilor ei financiari, Patrice de Maistre, si alti cativa consultanti.

Inregistrarile, facute in secret de majordomul lui Bettencourt, contin informatii uluitoare: mai mult de 100 de milioane de dolari in doua conturi in Elvetia nedeclarate la Fisc, o insula in Seyschells, nedeclarata, si legaturi cu presedintele Nicolas Sarkozy si Ministrul Muncii, Eric Woerth.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Liliane Bettencourt LOreal, #scandal Loreal Sarkozy , #Franta
Comentarii