Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cine este prima femeie care conduce Parisul

Autor: Ana Ilie
Marti, 01 Aprilie 2014, ora 09:56
5384 citiri
Cine este prima femeie care conduce Parisul

Socialista Anne Hidalgo a castigat duminica alegerile municipale din Paris si va deveni prima femeie care va conduce capitala Frantei.

"Sunt prima femeie primar al Parisului. Sunt constienta de aceasta provocare", a marturisit, dupa victoria in alegerile de duminica, Anne Hidalgo.

Noul edil al Parisului a reusit sa pastreze capitala franceza in portofoliul socialistilor aflati la guvernare in Franta, intr-o runda de alegeri devastatoare pentru stanga franceza. Dupa 13 ani ca adjunct al fostului primar parizian, Bertrand Delanoe, socialista de 54 de ani este pregatita sa ia conducerea Orasului Luminilor, scrie Time.

Franta: Socialistii, infrangere dureroasa la alegerile locale (Video)

Rivalii Annei Hidalgo au atacat-o in campanie pe baza faptului ca nu este nascuta in Franta. Anne s-a nascut in Spania, in provincia Cadiz, insa s-a mutat cu familia la Lyon, in Franta, pe cand era inca bebelus. La varsta de 14 ani a devenit cetatean francez.

Mama a trei copii, recasatorita, a fost Secretar de Stat pentru Cultura si Media, inspector al muncii si mana dreapta a lui Delanoe.

Anne Hidalgo este sustinatoare infocata a miscarilor de mediu si are legaturi stranse cu programul de incurajare a mersului cu bicicleta Velib, initiat de predecesorul sau in 2007. Hidalgo intentioneaza sa sporeasca transportul mai putin poluant in capitala prin initierea de programe de transport cu masinile electrice si mopede.

Hidalgo a promis sa mai creeze mii de locuinte sociale si locuri in gradinite, dar si spatii verzi si strazi pietonale.

Sloganul campaniei sale a fost "Un Paris care indrazneste" si isi propune sa aduca solutii la o serie de probleme precum inegalitatile socio-economice, somajul si cresterea pretului locuintelor.

Anne Hidalgo este o rara avis printre ceilalti primari. Femei primar mai au doar cateva orase importante ale lumii, printre care Madrid - Ana Botella si Cape Town - Patricia de Lille.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#primar Paris Anne Hidalgo, #primar Paris socialist , #Franta