Fara zapada in Alpi, schiorii isi amana vacanta de iarna

Autor: Ana Ilie
Vineri, 02 Decembrie 2011, ora 09:01
1805 citiri
Fara zapada in Alpi, schiorii isi amana vacanta de iarna

Nu e pic de zapada in Alpi, si temperaturile sunt cele mai ridicate din ultimii 25 de ani. Inceputul sezonului de iarna in statiunile montane a fost amanat si situatia este critica in intregul lant muntos, din Franta pana in Solvenia. Impatimitii schiului se vad nevoiti sa-si amane vacanta pana la prima ninsoare.

Expertii in sporturile de iarna sunt ingrijorati ca nu exista zapada necesara competitiilor internationale de iarna care au fost deja programate, scrie AGI.

Nu este exclus ca unele competitii alpine sa fie suspendate cateva saptamani.

In Franta, nu mai putin de noua statiuni de schi si-a amanat deschiderea, din lipsa zapezii.

Statiunile Alpe d'Huez (Isere), Auron (Alpes-Maritimes), Chamrousse (Isere), Les Menuires (Savoie), Les Saisies (Savoie), Megeve (Haute-Savoie), Meribel (Savoie), Montgenevre (Hautes-Alpes) si Villard-de-Lans (Isere) nu au pic de zapada.

In schimb, la Serre-Chevalier Vallee (Hautes-Alpes) exista ceva zapada, asa ca statiunea va fi totusi deschisa weekendul acesta.

Statiunile montane alaturate Auron si Valberg sunt insa inchise si spera ca abia pe 10 decembrie deschiderea.

In Elvetia, o luna noiembrie fara precipitatii si francul elvetian, in plina crestere, ii tin deoparte pe turisti. Hotelierii se straduiesc sa isi ocupe camerele, in conditiile in care mai multe stattiuni de schi s-au vazut nevoite sa-si amane deschiderea, programata traditional in prima saptamana din decembrie.

In statiunea Davos-Klosters, in estul Elvetiei, sunt 250 de tunuri de zapada pregatite sa dea startul noului sezon, insa temperaturile sunt inca prea ridicate. din cei 318 kilometri de partii, doar 11 sunt practicabili.

In Verbier, hotelierii vin cu o "gaselnita": turistii trebuie sa vada partea pozitiva a unei experiente invernale unice, insorite, la munte.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Alpi, #statiuni schi Alpi, #zapada statiuni schi Alpi, #statiuni schi inchise , #Franta