Fostul premier francez Alain Juppe vrea sa candideze impotriva lui Sarkozy

Duminica, 11 Aprilie 2010, ora 22:40
796 citiri
Fostul premier francez Alain Juppe vrea sa candideze impotriva lui Sarkozy

Fostul premier francez Alain Juppe se declara pregatit sa candideze la alegerile prezidentiale din 2012, in cazul in care actualul lider de la Paris, Nicolas Sarkozy, nu se va prezenta pentru un al doilea mandat.

Juppe, primar al orasului Bordeaux, a explicat, intr-un interviu pentru Le Monde ca isi va prezenta oferta "in jurul a doua sau trei subiecte pe care le considera cele mai importante".

Fostul premier francez a mai afirmat ca, desi "face parte din majoritatea aflata la putere", "are libertatea de expresie" si ca doreste, pe cat este posibil, sa "depaseasca etichetele politice".

Alain Juppe, pe care numeroase sondaje il dau printre cei mai credibili prezidentiabili ai dreptei, a respins orice ostilitate fata de seful statului, dar recunoaste ca "nu a crezut niciodata in ruptura" sustinuta de Nicolas Sarkozy.

Fostul premier francez considera ca Sarkozy ramane "candidatul natural al dreptei pentru prezidentialele din 2012", dar adauga ca, daca acesta va renunta sa candideze pentru un nou mandat, "Uniunea pentru Miscarea Populara (UMP) va trebui sa organizeze alegeri primare si, in acest caz, ar dori sa se prezinte"".

Juppe considera insa ca, in fata altor posibili candidati la prezidentiale, printre care fostul premier Dominique de Villepin sau Jean-Francois Cope, are "un avantaj, dar si un inconvenient: este cu zece ani mai in varsta decat cei doi".

In acest context, el ataca mai multe initiative prezidentiale, cum ar fi dezbaterea privind identitatea nationala sau abandonarea taxei pe emisiile de gaze. Juppe il "sfatuieste", de asemenea, pe presedintele Sarkozy sa "adapteze" sistemul fiscal, criticat de stanga, dar si de majoritatea deputatilor majoritatii de dreapta.

Fostul premier francez mentioneaza, totodata, ca "stilul" lui Nicolas Sarkozy explica "incontestabil" o parte a "votului negativ" exprimat fata de UMP la alegerile regionale din martie

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Alain Juppe presedintie Franta, #alegeri presedintie Franta Alain Juppe , #Franta