Guvernul Frantei a demisionat - noul premier nu vrea Romania in Schengen si "mizeria Europei"

Luni, 31 Martie 2014, ora 19:50
14858 citiri
Guvernul Frantei a demisionat - noul premier nu vrea Romania in Schengen si "mizeria Europei"

Prim-ministrul Frantei, Jean-Marc Ayrault, a demisionat, luni, in urma rezultatului slab al socialistilor la alegerile locale.

In locul lui Ayrault, presedintele francez Francois Hollande l-a numit, luni seara, pe actualul ministru de Interne, Manuel Valls, potrivit BBC.

Socialistii lui Hollande au suferit o infrangere grea la alegerile locale, ai caror mari invingatori au fost conservatorii si partidul de extrema dreapta Frontul National.

In urma celui de-al doilea tur al alegerilor municipale din Franta, de duminica, socialistii au pierdut mai mult de 150 de primarii de orase de peste 9.000 de locuitori.

Valls il va inlocui astfel pe Ayrault, al carui cabinet a confirmat demisia, luni. Potrivit sondajelor de opinie, socialistul Valls, in varsta de 51 de ani, se bucura de popularitate inclusiv in randul electorilor de dreapta.

Noul premier francez, un opozant declarat al intrarii Romaniei in Schengen. Motivul: problema rromilor

Ministrul de Interne al Frantei, Manuel Vallsl a fost unul dintre cei mai puternici contestatari ai aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, motivand prin problemele pe care le-ar putea ridica rromii dupa ridicarea restrictiilor.

Ministrul francez de Interne e extrem de rezervat in privinta aderarii Romaniei la Schengen (Video)

Pozitia lui Valls fata de rromi a fost aceeasi pe toata durata mandatului sau de ministru de Interne. Astfel, in septembrie 2012, cand a si vizitat Romania, acesta a spus ca Franta "nu poate primi toata mizeria din lume si din Europa", facand referire la rromi.

Un an mai tarziu, in septembrie 2013, ministrul francez spunea ca singura solutie la situatia rromilor din tara sa este expulzarea, asociind aceasta minoritate cu cersetoria si infractionalitatea.

Ministrul francez de Interne, despre rromi: Franta nu poate primi toata mizeria din Europa

Ministrul de Interne francez a gasit solutia la situatia rromilor: Expulzarea din Franta

Jean-Marc Ayrault, in varsta de 64 de ani, era prim-ministrul Frantei de aproape doi ani, fiind numit pe 16 mai 2012, la cateva zile dupa ce Hollande a castigat alegerile prezidentiale in fata lui Nicolas Sarkozy.

Inainte de a-si da demisia, Ayrault a recunoscut ca multi alegatori si-au pierdut increderea in administratia sa.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Jean Marc Ayrault demisionat, #premier Franta demisionat, #Manuel Valls premier Franta, #prim ministru francez demisonat, #demisie premier Franta, #demisie Ayrault, #demisie prim ministru Franta , #Franta