Imigrantii blocheaza Eurotunelul

Luni, 24 August 2015, ora 09:10
5516 citiri
Imigrantii blocheaza Eurotunelul
Foto: Eurotunnelgroup.com

Prezenta a trei imigranti intr-un tren de marfuri care circula duminica prin tunelul de sub Canalul Manecii a provocat intarzieri de pana la trei ore si jumatate in partea franceza.

"Am constatat spre ora 16:00 prezenta a trei imigranti intr-un tren de marfuri", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al Eurotunelului. "Am aplicat procedura de securitate, cu oprirea trenului si inspectarea lui", a adaugat acesta, precizand ca "grila orara a fost restabilita" spre 21:30.

Cele mai mari perturbari ale traficului au constat in trei ore si jumatate de asteptare in partea franceza si o ora in partea engleza pentru a se putea accede la navetele care permit ca tunelul sa fie strabatut in 35 de minute.

Traficul feroviar prin tunel fusese perturbat si vineri dupa descoperirea unor imigranti intr-un tren de marfa.

Traficul prin tunelul de sub Canalul Manecii, perturbat de protestul unor imigranti

Tunelul Canalului Manecii, blocat de sute de persoane si baraje cu cauciucuri in flacari

Ministrii de Interne francez si britanic, Bernard Cazeneuve si Theresa May, semnasera un acord joi prin care alocau "mijloace suplimentare" pentru securizarea partii din Eurotunel pe unde imigrantii clandestini incearca sa urce in navete pentru a ajunge in Anglia.

Ca si vineri, "imigrantii au patruns in tren prin zona Societatii Nationale a Cailor Ferate (SNCF) de la Frethun, unde se afla linii de marfuri".

Dupa importante lucrari de securizare a portului Calais si a Eurotunelului, in special prin amplasarea unor noi bariere de-a lungul cheiurilor de imbarcare, imigrantii "si-au schimbat strategia", potrivit aceleiasi surse.

"Ni s-a semnalat deja ca exista intruziuni prin acest loc care este in responsabilitatea SNCF", a spus purtatorul de cuvant, precizand ca este situat la circa 500 m de Eurotunel si are o suprafata de 650 ha.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#imigranti blocat tunel Canalul Manecii , #Franta