Marine Le Pen: As dori ca romanii sa ramana in Romania. In Franta avem 7 milioane de someri

Luni, 18 Aprilie 2016, ora 11:03
10887 citiri
Marine Le Pen: As dori ca romanii sa ramana in Romania. In Franta avem 7 milioane de someri
Foto: Digi24

Marine Le Pen, presedintele formatiunii de extrema dreapta din Franta Frontul National, sustine dreptul francezilor de a lucra in straintate, dar nu si al romanilor de a munci in Franta. Cotata cu sanse mari la presedintia Frantei, Le Pen afirma ca UE este un adversar al democratiei si recunoaste pozitiile comune cu cele sustinute de Vladimir Putin.

Declaratiile au fost facute in cadrul unui interviu acordat pentru postul Digi24 cu ocazia sosirii sale in Romania, pentru a participa la o reuniune a eurodeputatilor din grupul nationalist european, organizata la Sinaia de europarlamentarul roman Laurentiu Rebega.

"In prezent, UE este un adversar al libertatii natiunilor, un adversar al suveranitatii si chiar un adversar al democratiei deoarece, pe masura trecerii timpului, priveaza natiunile europene de libertatea de a-si alege viitorul, de a-si construi viitorul. (...) Suntem pentru Europa, pentru cooperarea natiunilor din Europa. Din respect pentru libertati si pentru apararea identitatii fiecareia dintre tarile noastre, ne opunem Uniunii Europene deoarece Uniunea Europeana a esuat. (...) Credem ca fiecare tara trebuie sa poata sa decida cine vine pe teritoriul sau si cine ramane in functie de propriul sau interes, de nivelul sau de somaj si de saracie", a declarat Marine Le Pen in interviul difuzat duminica seara de Digi24.

Intrebata de ce ar sustine romanii politicile nationaliste promovate de ea si de aliatii ei, cata vreme acestia nu doresc romani in tarile lor, Marine Le Pen a declarat ca datoria sa de politician este sa asigure locuri de munca francezilor.

"Nu ma bucur ca romanii incearca sa plece din tara lor ca sa-si construiasca un viitor. As dori ca romanii sa-si poata construi un viitor in Romania. Cred ca si Franta este in aceeasi situatie. Nu ma bucur ca tinerii francezi spera la un viitor doar in strainatate (...)

In Franta avem sapte milioane de someri si consider ca principala responsabilitate a unei tari este sa gaseasca locuri de munca pentru cetatenii sai. Este ceva legitim. In aceasta propunere nu exista niciun fel de ostilitate fata de romani sau fata de Romania. (...) Cred ca, data fiind actuala rata a somajului in Franta, responsabilitatea mea ca lider politic este sa incerc sa pastrez locurile de munca mai intai pentru francezi. Oricine este legat de tara sa gandeste la fel", a replicat aceasta, dand vina pe regulile Uniunii Europene pentru lipsa de locuri de munca din tara sa.

Sefa extremistilor francezi, Marine Le Pen, despre candidatura lui Munteanu: Este bine sa avem in politica si oameni cu discurs nationalist

In context, Marine Le Pen a subliniat faptul ca Frontul National, pe care il conduce, "nu le interzice francezilor sa munceasca in strainatate".

"Cu asta suntem de acord. Este o libertate individuala. Dar cred ca fiecare tara are dreptul sa decida cine poate veni, cine poate avea acces pe piata muncii si poate decide, in functie de rata somajului, sa dea prioritate la locurile de munca propriilor cetateni. Nu suntem singurii care sustinem acest lucru. Elvetia are aceasta politica, Marocul la fel. Deoarece este o politica nationalista", a argumentat ea.

Conferinta extremistilor, cu sprijinul SRI? Le Pen: Islamismul pare sa avanseze spre Romania

Referendum pentru iesirea din UE

Mai mult, Marine Le Pen a afirmat ca daca va fi aleasa presedinte, vrea sa organizeze un referendum pentru iesirea Frantei din UE, similar cu cel organizat in Marea Britanie in luna iunie.

"Daca voi fi aleasa, doresc organizarea unui referendum deoarece cred ca francezii au dreptul sa-si spuna parerea despre Uniunea Europeana, asa cum este in prezent. Timp de cateva luni, inainte de referendum, doresc sa merg sa negociez cu Uniunea Europeana. Le voi spune ca vrem sa ramanem in UE cu patru conditii: dorim sa ne recuperam libertatea teritoriala, adica sa avem control asupra imigratiei si propriilor frontiere; dorim sa recuperam libertatea monetara pentru ca nu exista tara libera si suverana care nu-si gestioneaza singura moneda; vrem sa ne recuperam libertatea legislativa - legile noastre, votate de parlamentul nostru, au mai mare autoritate decat orice directiva a Uniunii Europene - si dorim libertate economica", a precizat aceasta.

Crimeea a apartinut Rusiei

Pe de alta parte, Marine Le Pen a sustinut punctul de vedere al Rusiei cu privire la anexarea Crimeei.

"Adevarul este ca, dintotdeauna, Crimeea a apartinut Rusiei. A fost si un referendum. Cand s-a organizat referendumul, Ucraina nu avea guvern legitim, era un guvern venit la putere printr-o lovitura de stat. Nimeni nu a contestat referendumul (...)

Comunitatea internationala nu l-a recunoscut, dar eu il recunosc. Cred ca acest referendum a fost organizat legal si nimeni nu poate contesta faptul ca marea majoritate a locuitorilor din Crimeea vrea alipirea la Rusia. Exact asta au facut prin referendum. Repet, a fost un exercitiu democratic intr-o situatie despre care am fost mintiti foarte mult. Situatia de astazi din Ucraina este graitoare. Nu putem spune ca lucrurile functioneaza prea corect. Nu mi se pare. Repet, cei care au fost prezentati drept forte democratice par a fi mai putin democratici decat cei de dinaintea lor", a sustinut presedintele Frontului National, adaugand ca "liderii UE sunt responsabili pentru situatia catastrofala actuala din Ucraina".

Intrebata despre informatiile aparute in presa potrivit carora ar fi primit bani din Rusia in schimbul sustinerii politicii lui Vladimir Putin, nu doar in Crimeea, Marine Le Pen a afimrat ca este "o mare defaimare".

"Am vrut sa facem un imprumut, am vorbit cu toate bancile franceze si toate ne-au refuzat. Apoi am cerut tuturor bancilor europene. Ne-au refuzat si acestea. (...) Apoi, am facut solicitari la banci din toata lumea. O banca a acceptat sa ne dea imprumutul. Sa ne dea bani cu imprumut. Doar din interes, nu eram prieteni. (...) Am facut un imprumut de noua milioane. Am cerut noua milioane, ni se dau noua milioane", a declarat ea.

Le Pen a explicat la Sinaia de ce a luat bani de la o banca ruseasca

Totusi, partidul sau este anchetat pentru fondurile primite in campania electorala din 2012, lucru considerat de Marine Le Pen "de neinteles".

"Consider ca Frontul National face obiectul unei persecutii politice, cu care s-a obisnuit. Eu insami am fost cercetata de mai multe ori de justitie, dar m-au declarat nevinovata. (...) Frontul National si eu insami suntem victimele unei persecutii judiciare", a subliniat ea.

Romania este casa romanilor, Franta este casa francezilor

Pentru ca a respins vehement acuzatia conform careia ar fi de extrema dreapta, Marine Le Pen a fost invitata sa defineasca aceasta notiune.

"Este o mare minciuna. Nu e nimic in programul nostru care sa corespunda, in vreun fel, acestei descrieri. Ii aparam pe francezi, indiferent de rasa, religie sau origine. (...) Cred ca nationalitatea este un element important, ca a fi francez in Franta inseamna ceva.

Sa fii roman in Romania inseamna ceva. Romania este casa romanilor, este la ei acasa. Franta este casa francezilor, este la ei acasa. Nu vin la dumneavoastra acasa fara permisiunea dumneavoastra, nu voi veni la dumneavoastra acasa fara sa fiu invitata. Nu voi incerca sa vin la dumneavoastra acasa si sa va impun ce sa mancati, ce culoare sa aiba peretii. Bineinteles ca fiecare popor trebuie sa fie stapan la el acasa. Nu i se interzice sa fie ospitalier, dar in conditiile dorite de el, potrivit criteriilor si principiilor sale. Nu potrivit criteriilor si principiilor celor care vin. (...)

Nu pot defini extrema dreapta, nu sunt de extrema dreapta. Extrema dreapta este o miscare politica care, din punct de vedere istoric, este impotriva democratiei, vrea o conducere autoritara. Nu este deloc cazul nostru, noi suntem democrati", a mai spus aceasta.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Marine Le Pen romani Franta, #Marine Le Pen Sinaia Rebega , #Franta
Comentarii
Poza trolheim
trolheim
rank 1
Cine sunt ticalosii care au invitat-o pe aceasta pupaza extremista?
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5