Marine Le Pen, presedinta Frontului National: Euro, Schengen si FMI trebuie sa dispara

Miercuri, 08 Iunie 2011, ora 09:55
2118 citiri
Marine Le Pen, presedinta Frontului National: Euro, Schengen si FMI trebuie sa dispara
Foto: Arhiva

Marine Le Pen, presedinta Frontului National, care ar urma sa intre in turul doi al alegerilor prezidentiale din Franta, impreuna cu Nicholas Sarkozy, potrivit sondajelor, vrea sa desfiinteze zona euro si spatiul Schengen.

Marine Le Pen ar obtine 37 la suta din voturi, impotriva oricui ar candida, avand sanse sa devina urmatorul presedinte al Frantei.

Fiica lui Jean Marie Le Pen cucereste tot mai multi francezi cu talentul sau oratoric, are un limbaj simplu, incisiv, dar nu la fel de colorat ca al tatalui sau. E imaginea modernizata a Frontului National, pe care il considera nationalist, dar in niciun caz extremist.

Presedinta Frontului National, Marine Le Pen, spune ca ne aflam la capatul sistemului euro si la capatul sistemului monetar international.

"Euro e mort si e mai inteligent sa anticipezi iesirea din zona euro, decat sa te loveasca. Consecintele economice si sociale ar fi incalculabile", a afirmat Marine Le Pen, in cadrul unui interviu acordat cotidianului Adevarul.

Nici despre spatiul Schengen, aspiranta la presedintia Frantei nu are o parere mai buna. Ea crede ca fiecare tara Schengen trebuie sa revina la propriile granite.

"Sunt efectiv impotriva Schengen. Cred ca fiecare tara trebuie sa-si poata controla granitele, indiferent ca e vorba de oameni, de capital sau de bunuri. E adevarat atat pentru Romania si Bulgaria cat si pentru restul statelor UE. Am vazut insa si cacealmaua lui Sarkozy in povestea cu rromii.

Cativa oameni au avut curajul sa denunte aceasta operatiune care a constat in aducerea de camere, microfoane, pentru a expulza cativa rromi. Am denuntat-o si eu. Si am spus ca legea trebuie aplicata tuturor, nu doar rromilor", a afirmat Le Pen.

In viziunea sa, FMI este "un portarel" care intra in casa si iti spune sa-ti vinzi canapeaua ca sa-si recupereze banii.

"FMI nu mai e ce era la crearea sa - un organism care sa salveze un stat aflat in dificultate economica, dar care lasa acel stat sa-si pastreze suveranitatea economica. Azi a devenit un organism care actioneaza in interesul pietelor financiare (internationale). E un 'portarel' care iti intra in casa si spune: o sa-ti vinzi canapeaua, frigiderul, pentru ca nu ma intereseaza decat sa-mi recuperez banii. De asta spun ca FMI trebuie sa dispara. Statul trebuie sa-si redobandeasca rolul", a opinat presedinta Frontului National.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#marine le pen interviu, #marine le pen franta, #marie le pen candidat prezidentiale , #Franta