Noi detalii despre atacatorul sectiei de Politie din Paris - cum il cheama, de fapt

Vineri, 08 Ianuarie 2016, ora 22:25
4509 citiri
Noi detalii despre atacatorul sectiei de Politie din Paris - cum il cheama, de fapt
Foto: captura Youtube/FRANCE 24 English

Atacatorul de la comisariatul din nordul Parisului a fost recunoscut de anturajul sau si s-ar numi Tarek Belgacem.

Barbatul impuscat mortal joi la Paris in fata unui comisariat de politie in timp ce incerca sa patrunda in imobil a fost recunoscut de membrii anturajului sau care sustin ca este tunisian si ca il cheama Tarek Belgacem, au informat vineri surse apropiate anchetei, citate de AFP.

Analiza amprentelor prelevate de la acest barbat, impuscat mortal de politisti in timp ce incerca sa intre intr-un comisariat de politie din nordul Parisului inarmat cu un cutit de macelarie si strigand "Allah Akbar!", a indicat faptul ca acesta era cunoscut serviciilor de politie.

Teroare la Paris: Cine e barbatul cu centura de explozibili, impuscat in fata unei sectii de politie

Implicat in 2013 intr-un caz de furt la Sainte-Maxime, i s-au prelevat amprentele si barbatul le-a spus jandarmilor ca numele lui este Sallah Ali. El a mai declarat ca nu are domiciliu fix si ca este nascut in 1995, la Casablanca, in Maroc.

Vineri dimineata insa procurorul Francois Molins a declarat ca "nu este deloc sigur ca identitatea pe care a declarat-o este cea reala". 'Aceasta identitate este contrazisa de o hartie scrisa de mana', gasita asupra lui, "in care isi marturiseste credinta musulmana si pe care este desenat un drapel al DAESH", a declarat Francois Molins.

Intr-o declaratie pentru postul de radio France Inter, el mai precizeaza ca atacatorul isi preciza si numele, dar mentiona ca e tunisian, nu marocan.

Un alt post francez a relatat vineri dupa-amiaza ca barbatul ar fi fost recunoscut de o verisoara si ca se numeste Tarek Belgacem.

Teroare la Paris: Identitatea atacatorului sectiei de Politie, un mister - de ce nu-si dau seama francezii cine e

Potrivit unei surse apropiate anchetei, pe textul de revendicare gasit asupra lui era scris: "Sunt Abou Jihad Tounsi, Tarek Belgacem (Tunis) ".

"Mai multe persoane din anturajul lui Tarek Belgacem, printre care un var si parintii sai, au recunoscut fotografia", a declarat o alta sursa apropiata anchetei. "Exista deci o foarte mare probabilitate" ca sa fie el "dar este inca prea devreme pentru a vorbi despre o identificare oficiala in acest stadiu", a adaugat sursa citata.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#atacator sectie politie Paris, #atac sectie politie Paris, #sectie politie Franta , #Franta