La Paris vor fi deschise spatii pentru consumul de droguri - Opozitia se indigneaza

Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 21:56
2991 citiri
La Paris vor fi deschise spatii pentru consumul de droguri - Opozitia se indigneaza

Dupa anuntul din 5 februarie facut de cabinetul premierului francez Jean-Marc Ayrault cu privire la deschiderea unei viitoare "salle de shoot" la Paris, opozitia a reactionat rapid, manifestandu-si indignarea vis-a-vis de proiect.

Deputatul UMP de Yvelines, Henri Guaino, a denuntat astfel "o incitare la violarea legii". Mai mult,"se deschide o falie in legea interdictiei si acest lucru il face Guvenul", a explicat oficialul.

Potrivit FTVi, citat de Newsring, acesta a adaugat: "Se vrea o societate in care drogul este legalizat sau nu? Guvernul nu are decat s-o spuna, este un pas inainte".

Aceeasi opinie este impartasita si de catre un alt deputat UMP, primarul arondismentului 15 al Parisului, Philippe Goujon: "gandesc ca Guvernul comite o infractiune, netinand cont de o lege din 1970, care interzice consumul drogurilor, dar si incitarea la folosirea lor", declara el pentru BFMTV.

De asemenea, Valerie Pecresse, secretar delegat UMP, vede in proiect un pericol. "Salle de shoot" reprezinta otravirea asistata. Am senzatia unei lipse de asistenta a persoanei in pericol", a reamintit miercuri, pe postul LCI.

In fata acestor argumente, partizanii proiectului vor sa fie mai linistiti. "Aceste statii din nordul si estul, arondismentului 10 trebuie sa faca fata numeroaselor traficuri si delicvente de toate felurile".

Locuitorilor le este teama de o noua pacoste, dar aici intervine activitatea pedagocica, pentru a-i determina sa nu dramatizeze, pe care noi trebuie s-o facem mana in mana cu rezidentii", conchide Celine Debaulieu, coordonator al asociatiei Gaia Paris, intr-un interviu pentru Le Figaro.

Daca deschiderea unui spatiu pentru consum de droguri asistat este confirmata, nico informatie suplimentara asupra posibilei date sau a locului nu a fost avansata. Se stie doar ca primarul din arondismentul 10 se arata dispus sa ofere o astfel de locatie.

O "salle de shoot", ce va fi deschisa in curand la Paris, se va adresa toxicomanilor strazii, marginalizati si cu o situatie precara, carora sa li se administreze droguri in conditii de igiena si sub control medical.

Ideea nu dateaza de ieri. Marisol Touraine, ministrul francez al sanatatii, in octombrie trecut, a vrut sa experimenteze locuri pentru consumul de droguri.

Mai mult, astfel de spatii exista deja in vreo zece tari, printre care Elvetia, Norvegia, Tarile-de-Jos, Luxemburg si Grecia.

Când ar putea deveni operațională Forța de reacție rapidă a UE: ”Există multe crize asupra cărora NATO nu are competenţe”
Când ar putea deveni operațională Forța de reacție rapidă a UE: ”Există multe crize asupra cărora NATO nu are competenţe”
O ”forţă de reacţie rapidă” a Uniunii Europene, evocată joi de preşedintele francez Emmanuel Macron şi destinată unor operaţiuni de tipul evacuării de cetăţeni din ţări în...
Franța îi cere Greciei un sistem de apărare antiaeriană pe care să-l folosească pe durata Jocurilor Olimpice
Franța îi cere Greciei un sistem de apărare antiaeriană pe care să-l folosească pe durata Jocurilor Olimpice
Franța a cerut să împrumute un sistem de apărare antiaeriană al Greciei pe durata Jocurilor Olimpice de la Paris, potrivit cotidianului elen "Kathimerini", citat de Politico.eu....
#Franta, #droguri, #spatii consum, #Paris, #opozitie, #protest , #Franta