Parisul, cea mai scumpa metropola din lume pentru turisti

Joi, 28 Iulie 2011, ora 19:53
1923 citiri
Parisul, cea mai scumpa metropola din lume pentru turisti
Foto: Arhiva

Parisul este considerat cea mai scumpa metropola din lume pentru turisti, conform noului TripIndex, lansat de portalul turistic TripAdvisor la 21 iulie, in care au fost incluse 50 de orase din lumea intreaga, in baza compararii diferentei de preturi la serviciile necesare fiecarui calator.

De fapt, s-au luat in considerare costul unei camere pe zi intr-un hotel de patru stele, pretul unui pahar de martini, din considerentul ca aceasta ar fi, in opinia celor de la TripAdvisor, bautura preferata a turistului, costul unei pizza (mancarea preferata a calatorului) si o calatorie de 8 km cu taxiul, potrivit Tourmag.com.

Astfel, cel mai scump oras din lume s-a dovedit a fi Parisul, luand in considerare doar cosul de bunuri si servicii amintite, pentru care un turist este nevoit sa scoata din buzunar pe zi in jur de 303,99 de euro, dintre care cea mai mare parte va merge pentru cazarea la hotel. In medie, o camera la un hotel de patru stele se ridica la 255 de euro pe zi in capitala franceza.

In plus, un pahar de martini sec costa 25 de euro; la aproximativ 9 euro se ridica o calatorie cu taxiul, iar din restul de de 15 euro un turist si-ar putea potoli foamea cu o pizza.

In clasamentul TripAdvisor, capitala Frantei este urmata de Zurich (Elvetia), Venetia (Italia), unde cosul minim de servicii este de 267,5 de euro pe zi, Londra - cu un cos de servicii de 263,3 euro, Tokyo - cu 262 de euro si New York - cu 258,44 de euro.

In Germania, locul cel mai favorabil pentru turismul urban este Berlinul. Conform calculelor portalului citat, un turist, care a descins in capitala Germaniei va achita aproximativ 115 euro pentru o noapte la un hotel de patru stele, pentru o pizza intr-un local din centrul orasului, un cocktail cu alcool la barul hotelului si o calatorie de 8 km cu taxiul.

Pentru cei care doresc sa beneficieze vara aceasta de o vacanta in Europa si sa nu dea faliment destinatia cea mai buna ar fi capitala Bulgariei, Sofia, unde o zi il costa in medie pe un turist in jur de 95,56 de euro, potrivit celor de la TripAdvisor.

De asemenea, orase relativ ieftine sunt considerate, in opinia portalului mentionat, Budapesta, cu 100,99 euro, Varsovia, cu 104,53 euro, Praga, cu 124,07 de euro si Lisabona, cu 127,74 de euro.

Mai ieftina este insa o vacanta in Asia, de exemplu la Bangkok, unde pretul mediu pe o zi este de numai 78,89 de euro, sau la Beijing, unde se poate trai in medie cu 84,63 de euro pe zi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Paris oras scump turisti, #Paris oras turistic scump , #Franta