Politia din Paris, echipata cu pusti de asalt sa faca fata teroristilor cu Kalasnikov

Luni, 29 Februarie 2016, ora 17:37
3936 citiri
Politia din Paris, echipata cu pusti de asalt sa faca fata teroristilor cu Kalasnikov
Foto: Facebook/Kalashnikov AK47

Brigazile de combatere a criminalitatii din Paris vor fi echipate pentru prima data cu pusti de asalt pentru a putea raspunde la tirurile de tip Kalasnikov si interveni rapid in cazul unor "ucideri in masa", a anuntat luni ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, la trei luni de la atentatele sangeroase de la Paris.

"Unii dintre criminalii cu care va confruntati nu ezita sa foloseasca impotriva voastra arme grele, adevarate arme de razboi, impotriva carora voi trebuie sa dispuneti de mijloace de riposta si de protectie adecvate", le-a spus ministrul politistilor de la o sectie de politie din Paris, relateaza AFP.

Atentate la Paris: Pusti Kalasnikov, descoperite in masina gasita la Montreuil

Astfel, brigazile anti-criminalitate din Paris, unitati mobile care actioneaza atat ziua, cat si noaptea, vor fi echipate pentru prima data cu 204 pusti de asalt HK G36, rezervate pana in prezent fortelor de interventie de elita, si, de asemenea, cu 1.835 de veste antiglont si 241 de scuturi rezistente la tiruri de Kalasnikov.

Pentru aceste noi mijloace, care includ de asemenea pistoale cu impulsuri electrice (Taser), lansatoare de bile de aparare si bastoane telescopice de aparare, au fost cheltuiti 17 milioane de euro. Ele vor fi livrate pana in luna iunie.

De ce este Kalasnikovul arma preferata a teroristilor

Brigazile de combatere a criminalitatii "ar trebui sa poata interveni cat mai rapid posibil pentru a asigura sprijin patrulelor implicate, mai ales atunci cand ne confruntam cu ucideri in masa", a subliniat Bernard Cazeneuve.

Pe 13 noiembrie anul trecut, jihadisti au ucis folosind pusti Kalasnikov 130 de persoane si au facut cateva sute de raniti, intr-o sala de concerte si in mai multe restaurante si cafenele din Paris.

Atentate teroriste la Paris - Franta trece la fapte: Vrea sa distruga Statul Islamic si islamul radical

Dupa atentate, cele mai grave comise vreodata in Franta, a fost decretata starea de urgenta care a fost prelungita pana la sfarsitul lunii mai, autorizand politistii sa poarte asupra lor arme si in afara serviciului.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Politie Paris pusti asalt, #Politie Paris teroristi Kalasnikov , #Franta