Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Pretul unui pachet de tigari va creste de sase ori in Franta

Miercuri, 20 Septembrie 2017, ora 16:09
7845 citiri
Pretul unui pachet de tigari va creste de sase ori in Franta
Foto: Arhiva Ziare.com

Pretul pachetului de tigari va creste de sase ori in Franta, urmand sa ajunga la 10 euro la finele lui 2020. O prima majorare, de 35 de eurocenti, va fi aplicata in acest an, a declarat miercuri ministrul francez al Sanatatii, Agnes Buzyn.

"Vom armoniza pretul pachetului de tigari, in special preturile cele mai mici, printr-o crestere medie de 35 de eurocenti pana la 7,10 euro pe pachet, la finele anului, urmand ca in luna martie a anului urmator sa fie introdusa o noua majorare de un euro", a declarat Agnes Buzyn, pentru postul de radio Europe 1.

"Ulterior, vor fi introduse majorari de 50 de eurocenti in lunile aprilie si noiembrie 2019, urmate de alte majorari de 50 de eurocenti in luna aprilie 2020 si 40 de eurocenti in luna noiembrie 2020", a adaugat oficialul francez.

Aceste cresteri vor fi decalate in timp "pentru a permite oamenilor sa se pregateasca, sa gaseasca mijloacele pentru a se opri din fumat", a subliniat ministrul francez al Sanatatii.

Majorarea pretului mediu al unui pachet de tigari la 10 euro este una dintre din promisiunile de campanie ale presedintelui francez Emmanuel Macron.

In prezent, cel mai ieftin pachet de tigari in Franta costa 6,30 euro, iar pachetul de Marlboro, cea mai comercializata marca de tigari acolo si, totodata, una dintre cele mai scumpe, se vinde cu 7 euro.

In Franta, 16 milioane de persoane, adica o treime din populatia cu varsta intre 15-85 ani, fumeaza (36% din barbati si 28% din femei).

Acciza pe tigari, un produs taxat puternic, aduce statului francez aproximativ 14 miliarde de euro pe an.

Citeste si Masura fara precedent in SUA: nicotina din tigari, redusa pana la nivelul care nu da dependenta

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#scumpire tigari Franta, #pret tigari Franta, #accize tigari Franta, #tari tigari scumpe, #promisiuni campanie Macron, #fumatori Franta , #Franta