Profesorul care insotea elevii surprinsi de avalansa in Alpi, acuzat de omucidere involuntara

Joi, 14 Ianuarie 2016, ora 23:17
4247 citiri
Profesorul care insotea elevii surprinsi de avalansa in Alpi, acuzat de omucidere involuntara
Foto: Deux Alpes

Profesorul care insotea grupul de elevi din Lyon surprins miercuri de o avalansa in Alpii francezi a fost acuzat joi de omucidere involuntara, dupa ce doi dintre liceeni au murit.

Caderea de zapada a mai ucis si o a treia persoana, "probabil un ucrainean", care schia, ca si adolescentii francezi, pe o pista de mare dificultate inchisa din zona Deux Alpes, potrivit procuraturii din Grenoble, relateaza AFP si DPA.

Avalansa in Alpii francezi - mai multi copii morti si raniti (Video)

Bilantul tragediei include si doi schiori grav raniti, adolescenti gasiti in stop cardio-respirator de echipele de salvare.

Avalansa s-a produs la o altitudine de 2.800 de metri, in jurul orei locale 16.00, si, potrivit unor martori de la fata locului, este posibil sa fi fost declansata de un grup de aproximativ 15 persoane, majoritatea ungari si romani, care schiau in afara pistei, deasupra locului in care se aflau tinerii din Lyon.

Un grup de schiori, din care facea parte cel putin un roman, suspectat de provocarea avalansei in Franta

Zece dintre elevi si profesorul lor, care trecusera peste banda care bara accesul pe pista de schi, au fost antrenati de caderea de zapada, a precizat procurorul Jean-Yves Coquillat intr-o conferinta de presa.

El a afirmat ca profesorul, internat in prezent din cauza ranilor suferite, si-a asumat un risc nepermis, intrand "in deplina cunostinta de cauza" cu copii in zona interzisa.

"In dimineata respectiva, elevii isi exprimasera dorinta de a schia acolo", iar un alt profesor care insotea grupul din Lyon s-a opus si a ramas la hotel cu o parte dintre elevi, a mentionat procurorul. El a adaugat ca profesorul pus sub acuzare va fi supus si unei analiza psihiatrice pentru a se vedea daca era capabil sa conduca un grup de copii.

Dupa primele ninsori importante din aceasta iarna, la inceputul anului, au fost emise avertizari in legatura cu riscul crescut de avalansa din Alpii francezi. Cu toate acestea, patru persoane si-au pierdut anterior viata in avalanse in aceasta zona: doi alpinisti lituanieni, in 3 ianaurie, si doi schiori - un spaniol si un ceh -, in 5 ianuarie.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#profesor acuzat omucidere avalansa Alpi francezi, #romani avalansa Deux Alpes, #romani avalansa Alpi francezi, #morti avalansa Alpi francezi , #Franta