Protest anti-musulman in Corsica: Arabi, afara! (Video)

Sambata, 26 Decembrie 2015, ora 10:05
4082 citiri
Protest anti-musulman in Corsica: Arabi, afara! (Video)
Foto: Captura Youtube/PressTV News Videos

O sala de rugaciune musulmana profanata, exemplare din coran arse, sloganuri anti-arabe: circa 600 de persoane au iesit in strada vineri seara intr-un cartier popular din Ajaccio, in insula franceza Corsica, unde doi pompieri si un politist au fost raniti cu o seara inainte.

"Dupa agresiunea intolerabila asupra pompierilor, profanarea inacceptabila a unui loc de rugaciune musulman. Trebuie respectata legea republicana", a reactionat prim-ministrul francez Manuel Valls, pe Twitter.

Dupa-amiaza, circa 600 de persoane s-au adunat in calm la Ajaccio, in semn de sprijin fata de doi pompieri si un politist agresati de "mai multi tineri cu cagule", potrivit autoritatilor, intr-un cartier popular al orasului cu o noapte inainte.

Scandand "Arabi fora" (Arabi, afara) sau "Suntem la noi acasa!", in ciuda prezentei politistilor care incercau sa mentina calmul, aceste persoane au incercat sa-i gaseasca pe autorii agresiunii ce a avut loc cu o zi inainte.

Prefectul de Corsica Christophe Mirmand a declarat la fata locului ca "toate mijloacele sunt folosite" pentru a-i gasi pe autorii agresiunii din noaptea de joi spre vineri. El a considerat de asemenea ca "amenintarile din aceasta seara (vineri seara) sunt inacceptabile".

O sala de rugaciune musulmana situata in apropiere a fost profanata de un mic grup care a incercat de asemenea sa dea foc - dar nu a reusit decat partial - la mai multe carti, dintre care exemplare din coran, potrivit politiei si prefecturii.

Observatorul national impotriva islamofobiei al Consiliului francez al cultului musulman (CFCM) "a condamnat ferm" faptele produse "intr-o zi de rugaciune pentru musulmani si pentru crestini", avand in vedere ca in acest an Craciunul a cazut imediat dupa Mouled, sarbatoarea musulmana ce comemoreaza nasterea profetului Mahomed.

In urma alegerilor regionale de la mijlocul lunii decembrie, marcate in alte parti ale Frantei de un avans al Frontului National (extrema-dreapta) in primul tur, nationalistii corsicani au iesit invingatori pentru prima data in regiune.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#protest musulmai Corsica Franta , #Franta