Craniu pe care scrie "Moarte pedofililor", gasit in mare

Vineri, 08 Noiembrie 2013, ora 11:06
2603 citiri
Craniu pe care scrie "Moarte pedofililor", gasit in mare
Foto: varmatin.com

Politia franceza a declansat o ancheta dupa ce un scafandru a gasit oase apartinand a cel putin patru persoane pe fundul marii in apropiere de Antibes. Printre ramasite se afla si un craniu pe care scria "Moarte pedofililor".

Dupa descoperirea macabra a oaselor umane pe fundul marii, la sase metri de suprafata, la poalele unei stanci de la Cap d' Antibes, langa Cannes, anchetatorii au stabilit ca acestea stateau in apa de cel putin un deceniu, scrie The Guardian.

Testele ADN efectuate pe unul dintre oase, un humerus, au aratat ca partea superioara a bratului apartinea unui tanar parizian de 17 ani, Stephane Hirson, care a disparut in 1994.

Ramasitele - un femur apartinand unui barbat, un humerus de sex feminin si unul masculin, un craniu si o parte a maxilarului - au fost observate pentru prima oara de un scafandru aflat in cautarea de arici de mare in luna februarie a acestui an.

Scafandri specializati ai politiei le-au adus la suprafata pentru examinare si teste. Oamenii de stiinta s-au luptat pentru a obtine material genetic de la oase, si spun ca membrele fac parte din organisme aflate sub varsta de 30, iar craniul apartine unui barbat sub 50.

"Ne confruntam cu o serie de enigme", spune procurorul Georges Gutierrez, dupa ce a anuntat deschiderea unei anchete pentru crima, rapire, incarcerare, si manipulare de cadavre. "Exista o mie de intrebari in acest caz. De ce, de exemplu, avem un singur os pentru fiecare individ si nu si alte parti ale scheletului lor?".

Hirson a fost dat disparut in februarie 1994, cu cateva zile zile inainte de implinirea varstei de 18 ani. El a iesise dintr-un spital de psihiatrie si urma sa se intalneasca cu un prieten atunci cand a disparut fara urma.

Un membru al familiei a declarat ca Hirson nu avea "nici un motiv sa fie pe Coasta de Azur atunci, pentru ca ii spusese mamei sale ca urmeaza se se duca in Spania. Familia nu avea rude in partea de sud- est", a Frantei, a spus acesta.

O sursa anonima apropiata de ancheta a declarat pentru ziarul Le Parisien ca, pe langa inscriptie cu "Moarte pedofililor", craniul a fost, de asemenea, marcat cu ceea ce arata ca o tinta de tir.

"A fost scris cu cerneala inchisa la culoare, dar identificarea tipului de cerneala sau a scrisului de mana este complicata" a spus un ofiter de politie. "Oasele era bine conservate si foarte albe", a declarat acesta.

Procurorul Gutierrez spune ca in acest moment se desfasoara teste pe oasele gasite. "Speram ca expertii ne vor spune cat timp au fost in apa", a spus el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Franta Antibes oase gasite, #Franta ramasite umane mare, #Cannes Riviera Moarte pedofililor , #Franta