Strauss-Kahn, tinut departe de sefia Frantei de pasiunea pentru femei

Duminica, 09 Mai 2010, ora 19:05
2107 citiri
Strauss-Kahn, tinut departe de sefia Frantei de pasiunea pentru femei

Directorul Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, este un seducator obsesiv, iar slabiciunea sa pentru femei i-ar putea distruge ambitiile prezidentiale, afirma o carte publicata sub pseudonim care face senzatie la Paris.

Kahn, fost ministru de Finante si membru al Partidului Socialist, este considerat drept unul dintre politicienii care il pot invinge pe presedintele Nicolas Sarkozy la alegerile prezidentiale din 2012. Consilierii sai se tem insa ca viata personala "colorata" i-ar putea afecta campania electorala, relateaza The Sunday Times.

Cartea, cu titlul "Secretele unui candidat la prezidentiale", care a fost scrisa sub pseudonimul Cassandre, cel mai probabil una dintre fostele colaboratoare ale lui Dominique Strauss-Kahn, il prezinta pe directorul FMI drept un "cautator de placeri".

Chiar inainte ca Strauss-Kahn sa plece la Washington, in 2008, pentru a prelua conducerea FMI, au existat avertismente ca pasiunea sa pentru femei i-ar putea provoca probleme, in special intr-o tara mai putin toleranta ca Franta fata de politicienii care se "indeparteaza de caminul conjugal".

De altfel, presedintele Nicolas Sarkozy ar fi glumit, la o reuniune la Palatul Elysee, pe seama "pasiunii" lui Strauss-Kahn.

"Stiti, acolo nu se glumeste cu astfel de lucruri. Evitati sa luati ascensorul singur cu stagiarele. Franta nu-si poate permite un scandal", l-ar fi avertizat Sarkozy pe directorul FMI.

Autorul cartii reaminteste insa ca Dominique Strauss-Kahn a fost ulterior acuzat ca a favorizat-o pe Piroska Nagy, o angajata a Fondului Monetar International de la departamentul pentru Africa, cu care ar fi avut o scurta relatie. Cand i-a marturisit unui consilier ca dezvaluirile despre relatie sunt adevarate, acesta ar fi raspuns: "Dar sunteti aici numai de o luna".

Autorul cartii mai afirma ca Dominique Strauss-Kahn este "tot timpul la vanatoare", adaugand ca "atunci cand intra intr-o cafenea, un birou sau in orice loc public, ritualul este acelasi".

"Priveste in stanga, in dreapta si in cateva secunde isi evalueaza sansele. Dupa ce isi identifica prada, o bombardeaza cu mesaje pe telefonul mobil", sustine Cassandre, mentionand ca Strauss-Kahn este "direct si nu face concesii".

Unii analisti considera insa ca aceasta carte ar fi aparut cu aprobarea lui Dominique Strauss-Kahn, pentru a preveni dezvaluirile care ar urma in eventualitatea unei campanii pentru prezidentiale.

Un recent sondaj dat publicitatii la Paris arata ca Dominique Strauss-Kahn, care a jucat un rol important in recentele negocieri ale FMI cu Grecia si in aprobarea planului UE pentru Atena, ar obtine 52% intr-o eventuala confruntare la prezidentiale cu Nicolas Sarkozy, cu doar 48% dintre preferintele alegatorilor.

Strauss-Kahn risca insa sa intampine o concurenta pentru a fi desemnat candidat la scrutinul prezidential, printre contracandidatii sai aflandu-se Martine Aubry, secretarul general al socialistilor, si Segolene Royal, invinsa in alegerile din 2007 in fata lui Nicolas Sarkozy.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Dominique Strauss Kahn Franta, #presedinte Franta Stauss Kahn, #Strauss Kahn femei , #Franta