Sudul Frantei, devastat de inundatii - cinci persoane au murit

Luni, 01 Decembrie 2014, ora 15:12
1434 citiri
Sudul Frantei, devastat de inundatii - cinci persoane au murit

Sudul Frantei este devastat de inundatii, dupa ploile si viiturile din ultimele zile, care au provocat moartea a cinci persoane si au determinat evacuarea altor catorva mii, relateaza AFP.

"Am 42 de ani si nu am mai vazut niciodata asa ceva", a declarat Kristel Gregori, o locuitoare din Argeles, oras situat pe coasta in regiunea Perpignan (sud). Casa ei se afla la circa zece metri de Massane. Acest curs de apa, de cele mai multe ori sec, s-a transformat intr-un adevarat fluviu, cu circa 20 de metri latime.

La sfarsitul saptamanii trecute, imaginile cu populatia refugiata in sali de gimnastica sau transportata cu elicopterul s-au succedat.

In Pyrenees-Orientales si Aude (sud), circa 3.500 de persoane nevoite sa isi paraseasca locuintele in ultimele zile din cauza viiturilor s-au intors acasa, au anuntat luni autoritatile locale.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, care s-a deplasat la fata locului la acest sfarsit de saptamana, a promis lansarea unei proceduri de decretare a situatiei de catastrofa naturala pentru cele doua departamente.

In Aude, primarul localitatii Portel-des-Corbieres a povestit cum "intr-un sfert de ora, apa a urcat trei metri si jumatate". Raul Berre a atins o cota de 8,5 metri, dincolo de 7,4 metri cat a avut in noiembrie 1999.

Din cauza inundatiilor produse in aceste regiuni din sudul tarii, 77 de axe rutiere au fost inchise partial.

Locuintele situate pe malurile raurilor au fost acoperite de noroi, iar zeci de masini au fost luate de ape.

Un barbat in varsta de 73 de ani a murit duminica in Pyrenees-Orientales, in timp ce voia sa traverseze cu masina o zona inundata.

Intemperiile au ajuns si in sud-vestul tarii, dupa ce au provocat patru morti in sud-est, unde continua cautarile pentru gasirea unei fetite in varsta de opt ani.

In total, 24 de persoane au murit in intemperiile din sudul Frantei de la inceputul anului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#inundatii sud Franta, #inundatii devastatoare Franta , #Franta