Ziare.com

Surpriza demografica: populatia Frantei a crescut cu 4,2 milioane in 10 ani

Sambata, 31 Decembrie 2011, ora 11:04

   

Surpriza demografica: populatia Frantei a crescut cu 4,2 milioane in 10 ani
Desi, in multe tari europene, populatia se afla in continua scadere, datele statistice, publicate de INSEE, arata ca populatia Frantei a crescut, in deceniul trecut, cu 4,2 milioane locuitori, ajungand astfel la 64 milioane.

Prin comparatie, in aceeasi perioada, populatia Germaniei a scazut cu 0,4 milioane locuitori, conform institutului german Destatis. O crestere atat de spectaculoasa a populatiei in Franta este explicata pe de o parte prin diferenta intre numarul deceselor si al celor nascuti, iar pe de alta parte prin imigrari - indeosebi din lumea francofona.

Nu incape indoiala ca, printre cei care au contribuit la cresterea populatiei Frantei sunt si ceva romani care, cu acesta ocazie, au contribuit si la scaderea populatiei Romaniei. C'est la vie!

Judecand dupa regiuni, in sudul tarii, cresterea populatiei a fost mai accentuata decat in nord, in varful topului situandu-se regiunea Languedoc-Roussillon, cu o crestere de 14%, dubla fata de media pe tara, de 7%, scrie La Tribune.

O particularitate putin cunoscuta, legata de demografia franceza, consta in aceea ca tara este dominata de localitati mici. Jumatate din cele 36.680 localitati ale Frantei numara sub 426 locuitori, iar trei sferturi din totalul localitatilor numara mai putin de o mie locuitori fiecare.

Pe de alta parte, concentrarea puternica a populatiei in marile centre urbane face ca procentul celor aflati in comunele mici sa nu treaca de 15% din populatia tarii.

In orice caz, numarul ridicat al localitatilor mici face ca cifra media a persoanelor aflate intr-o localitate franceza sa fie de 1.750 persoane, foarte mica, in raport cu media UE de 4.100 persoane.

In ce priveste cresterea populatiei pe localitati, segmentul cuprins intre o mie si zece mii de locuitori s-a dovedit cel mai dinamic, inregistrand o medie de peste 9%.

Multi dintre acestia fiind imigranti, se confirma faptul ca cei care isi cauta azil in Franta nu se indreapta in princial spre Paris sau alte orase mari - unde somajul este maxim - ci spre localitatile mai mici, putin cunoscute, dar mai receptive in oferta locurilor de munca sau a posibilitatilor de afaceri.

La primavara, cand se vor da publicitatii rezultatele recensamantului din Romania, vom afla si despre noi cati am mai ramas, dupa ce nu s-au mai intors cei care au plecat.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4158 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

mda

Vine din nou vremea Frantei ca mare putere continentala europeana(evident,GB ramane si ea o mare putere,insular-europeana).Germania e demografic pe duca si este ocupata,incet,de turci...cam asta e cu Doiciland uber alles...

 

Bravo lor

4,2 milioane in zece ani.Alea virgula 2 sunt tiganii romani.Daca vor pot sa ii ia pe toti cu mare placere.

 

Jumatate din 4 milioane

Sunt Romani dintre astia aproape toti Romi,de nadejde si cu productia marita....

 

La noi recensamantul trebuie facut de Craciun,

cand vin capsunarii acasa, ca sa nu ne speriem de rezultate.

 

Apropo de recensamant:))

Institutul Național de Statistică nu poate centraliza datele de la recensămant din cauză că Florin Piersic incă il ține de vorbă pe recenzorul care l-a vizitat. Persoana desemnată să meargă acasă la Florin Piersic a plecat vineri spre locuința actorului și n-a ieșit nici acum din casă. Cel mai probabil el este constrans să asculte povestirile interminabile ale actorului, care ar plictisi pană și pe cel mai binedispus om din lume.

Coșmarul recenzorului a inceput cand i-a adresat lui Florin Piersic o intrebare aparent inofensivă: "Cand v-ați născut?" Actorul a preluat imediat discuția: "Cand m-am născut eu eram la o filmare, cu Marga Barbu și cu prietenul meu Ion Besoiu, marele Ion Besoiu, te salut Ioane, te pup mă." Din acel moment totul a fost pierdut pentru recenzor. El a mai apucat doar să dea un sms celor dragi: "Am nimerit la Florin Piersic, nu știu dacă mai scap de aici. Vă iubesc pe toți."

Vecinii l-ar fi putut salva pe recenzor, dar nu au avut curajul să intervină de teamă să nu fie și ei prinși in discuție. Pompierii incearcă acum să spargă ușa ca să-l scoată de acolo pe recenzor, insă șansele să-l găsească viu sunt minime. Vecinii spun că de-a lungul timpului sute de musafiri au murit de plictiseală in casa lui Florin Piersic.

Se pare că recenzorul prizonier este victima unei farse morbide a colegilor săi recenzori, care știau exact cine stă la acea adresă și l-au trimis pe colegul lor fix in gura lupului. "Nu credeam că va fi ținut așa de mult de vorbă", ne spune unul dintre colegii victimei. "Cand a plecat mancase bine, era și odihnit... Acum e important ca el să se hidrateze și să lupte psihic contra plictiselii, să se gandească la ceva plăcut, vesel, dacă vrea să aibă vreo șansă."

Prima zi de scoala in Franta

1 septembrie, prima zi de scoala.
Dirigintele face prezenta, strigand numele din catalog:
- Mustapha El Ekhzeri
- Prezent !
- Achmed El Cabul
- Prezent !
- Kadir Sel Ohlmi
- Prezent !
- Mohammed Endahrha
- Prezent !
- Chanhira Amarttayaku
- Prezent !
- Ala In Ben Oit
Nu raspunde nimeni.
- Ala In Ben Oit ?
Liniste totala in clasa.
- Pentru ultima data: Ala In Ben Oit !
Un baiat din randul din spate se ridica timid si spune:
- Eu sunt, dar corect se pronunta "Alain Benoit"

 

Cresterea populatiei unei tari este importanta prin prizma calitatii

Populatia Frantei creste prin importul masiv de populatii musulmane,africane ,tigani din estul Europei etc.Rezultatul?Actualul presedinte francez nu are un strop de sange galo-roman!
Daca populatia Romaniei scade prin plecarea straturilor sociale neadaptate(tigani)sau sovine anti-romanesti(unguri,secui)fenomenul este pozitiv ,in favoarea ridicarii calitatii substantei
demografice.Teo

 

Asta-i doar jumatate de problema rezolvata

Trebuie acum sa-i convingem pe francezi sa nu-i puna in avionul de Bucarest cu biletul platit de ei...Platforma pentru solutionarea online a litigiilor