Un celebru politician francez catre fiica sa: Doar un glont in cap ma poate opri

Marti, 13 Septembrie 2016, ora 11:36
3871 citiri
Un celebru politician francez catre fiica sa: Doar un glont in cap ma poate opri
Foto: Facebook/Jean-Marie Le Pen

Jean-Marie Le Pen, fostul presedinte al Frontului National din Franta, are un mesaj pentru fiica sa, Marine Le Pen, la mai bine de un an de cand acesta a fost exclus din partidul de extrema dreapta pe care chiar el l-a fondat si condus timp de aproape 40 de ani.

"Exista doar o modalitate de a-l elimina pe Le Pen. Iar asta e sa-i tragi un glont in cap. Daca e in viata, vorbeste...nu voi pastra tacerea. Ar fi ciudat. Oamenii nu ar intelege de ce Jean-Marie Le Pen nu spune ce gandeste", a declarat cel mai in varsta politician activ al Frantei, scrie Politico.

La 88 de ani, Le Pen nu mai are aceeasi vigoare fizica. Nu mai poate face 50 de flotari imediat dupa ce se trezeste, iar cei care il viziteaza la resedinta sa din Montretout sunt sfatuiti sa vorbeasca tare, ca politicianul sa-i poata auzi. Insa sa spui ca Le Pen este mort din punct de vedere politic ar fi gresit.

Dupa o vacanta in sudul Frantei, Le Pen revine cu o razbunare, sustine Politico si detaliaza planul octagenarului in mai multi pasi.

La inceputul anului viitor, Le Pen isi va publica memoriile si doar primul volum are peste 600 de pagini, care contin informatii si despre adversarii sai. Saptamana viitoare, politicianul va lansa un videoclip in care comenteaza pe marginea evenimentelor actuale.

Iar in 2017, dupa alegerile prezidentiale din Franta, Le Pen intentioneaza sa trimita candidati din propriul sau partid la scrutinul pentru parlamentare, impotriva fiicei sale - o miscare care a starnit critici inclusiv din partea nepoatei sale, Marion Marechal Le Pen.

Dupa ce a fost exclus din Frontul National, in urma unor declaratii rasiste si xenofobe facute intr-un interviu, Jean-Marie Le Pen a fost mai vocal ca niciodata, spunand ca inlaturarea sa este este ilegala si ca fiica sa l-a tradat.

Intrebat de jurnalistii Politico daca are resentimente fata de Marine Le Pen, care a aprobat un vot in urma caruia a fost dat afara din Frontul National, politicianul a raspuns: "Nu pot fi traumatizat usor".

Insa a spus ca exista, totusi, "un aspect emotional". "Va dati seama ca nu este placut. Insa daca privesti lucrurile pur din perspectiva politica, problema pe care o am cu aceasta decizie este stupiditatea. E o mare greseala.

Daca vor sa ajunga la putere, sa aiba o altfel de politica decat cea pe care au incercat-o diverse guverne in ultimele decenii, este o eroare teribila. Trebuie sa uneasca toate curentele de politica nationala, iar pentru asta au nevoie de mine", a explicat Jean-Marie Le Pen.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Jean Marie Le Pen glont cap, #Jean Marie Le Pen politica, #Jean Marie Le Pen revenire , #Franta