Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Un fost ministru francez ataca musulmancele: Femeile trebuie sa poarte bikini

Miercuri, 20 August 2014, ora 15:23
3776 citiri
Un fost ministru francez ataca musulmancele: Femeile trebuie sa poarte bikini
Foto: The Independent

Fostul minstru pentru Familie din guvernul francez de centru dreapta de pe vremea lui Nicolas Sarkozy, Nadine Morani, s-a enervat dupa ce a vazut o frantuzoaica musulmanca imbracata complet la plaja, in timp ce sotul acesteia facea baie intr-un slip, si a declarat ca, in Franta, femeile trebuie sa poarte bikini.

Morano, in varsta de 51 de ani, a facut o poza scenei la care era martora si a publicat-o pe Facebook adaugand si comentariul "cand alegi sa vii intr-o tara laica precum Franta, ai obligatia sa respecti cultura noastra si libertatea femeilor. Sau poti sa te duci in alta parte", scrie The Independent.

Morano este un politician de centru dreapta si un suporter constant al fostului presedinte Nicolas Sarkozy. Postarea sa a atras imediat reactii pe retelele de socializare, unele chiar de la politicieni.

Fostul lider al Partidului Socialist, Harlem Desir, a scris ca Morano "are dreptate", iar o plaja ar trebui sa fie un loc al libertatii pentru toti. Un alt fost ministru de centru dreapta, Valerie Pecresse, a criticat insa definitia libertatii data de Morano.

"Cata vreme nu incalca legea, oamenii ar trebui sa fie lasati sa poarte ce vor ei", a scris Pecresse.

Morano a spus ca a observat scena pe o plaja din Franta pe care nu a numit-o.

"Barbatul s-a dezbracat si a ramas in pantaloni de plaja, aratandu-si trupul bine facut, in timp ce ea statea tacuta pe nisip imbracata din cap pana-n picioare. El a intrat singur in mare, apoi, bucuros ca inota, i-a facut cu mana discretei lui tovarase care statea inconjurata de oameni in tinuta de plaja", a scris Morano.

Intr-un interviu la radio, ea a insistat ca incearca sa apere drepturile femeilor, si nu sa combata Islamul.

"Trebuie sa ajutam aceste femei tacute. Nu are niciun sens sa ne acoperim si noi fetele cu un voal. Nicio religie nu are dreptul sa stea in calea progresului care a fost castigat, din fericire, in Franta", a mai spus Morano.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Franta ministru musulman plaja, #Franta frantuzoaice datorie bikini, #Franta musulmance plaja bikini , #Franta