Agresiuni sexuale in Koln: Noi marturii inspaimantatoare ale unor tinere hartuite

Autor: Ana Ilie
Vineri, 08 Ianuarie 2016, ora 08:38
9348 citiri
Agresiuni sexuale in Koln: Noi marturii inspaimantatoare ale unor tinere hartuite
Foto: Arhiva Ziare.com/Anca Magurean

Peste 100 de femei si fete au depus plangere dupa ce au fost agresate sexual si jefuite, in ajunul Anului Nou, de grupuri de barbati in stare de ebrietate, in piata principala din Koln, Germania.

Victimele au descris haosul din fata principalei gari a orasului, unde barbatii au comis zeci de atacuri, fara ca autoritatile sa se sesizeze, scrie BBC.

Identificarea agresorilor, de origine araba sau nord-africana potrivit descrierilor victimelor, a provocat o stare de alerta in Germania, intrucat tara s-a confruntat cu un influx de peste un milion de imigranti si refugiati in anul care a trecut.

Refugiati in Germania: Val fara precedent de agresiuni sexuale comise de 1.000 de barbati

Intre timp, unele dintre femei au inceput sa isi povesteasca experienta neplacuta prin care au trecut. Michelle, spre exemplu, a povestit ca a devenit, practic, ostatica a 20-30 de barbati care vorbeau o limba straina. Era impreuna cu prietenele ei. "Ne-au apucat de maini si ne-au dat hainele la o parte. Ne-au luat tot ce aveam prin buzunare".

O femeie cu identitatea protejata a povestit cum au atacat-o mai multi barbati: "Deodata toti acesti barbati din jurul nostru au inceput sa ne pipaie. Ne-au atins pe fund si intre picioare. Ne-au atins peste tot. Asa ca prietena mea a vrut sa iasa din multime. Cand m-am intors, un tip mi-a apucat poseta si mi-a smuls-o".

Femeia spune ca s-a simtit in pericol insa politistii nu erau nicaieri. "M-am gandit ca daca ramn in aceasta multime ne vor ucide, ne vor viola si nimeni nu o sa observe. Am crezut ca pur si simplu trebuie sa acceptam asta. Nu era nimeni in jurul nostru care sa ne ajute sau care era in pozitia sa ne ajute. Nu voiam decat sa ies".

Marturiile cutremuratoare ale unor tinere agresate sexual in Germania: Fetele erau fugarite ca vitele. A fost un cosmar

O alta victima, pe numele sau Busra, a vorbit despre senzatia de nelegiuire din fata garii din Koln, unde atacatorii simteau ca pot face ce doresc. "Simteau ca au puterea si pot face orice cu femeile care se aflau pe strada. Ne-au atins peste tot. A fost cu adevarat ingrozitor".

Val fara precedent de agresiuni sexuale in Germania: Nemtii ies in strada

Jenny a spus ca ea crede ca cineva i-a pus o petarda in gluga hanoracului pentru a-i distrage atentia in timp ce ii fura telefonul.

"Am auzit un sfarait in gluga si am incercat cumva sa o scot. Apoi mi-a cazut in jacheta si a ars totul. Cicatricile vor ramane. Am fost norocoasa ca nu a explodat. Dupa asta mi-a disparut telefonul. Cred ca au facut-o pentru a-mi fura telefonul", a rememorat aceasta incidentul.

Muriel a rememorat printre lacrimi cum a fost agresata sexual de un mare numar de barbati. "Am fost pipaite, eu am fost atinsa intre picioare. Prietenele mele au fost si ele pipaite. Era un numar mare de persoane, poate 30-40. Nu stiai in cine sa ai incredere. Incercai sa impingi pe toata lumea de langa tine", a spus femeia.

Val fara precedent de agresiuni sexuale in Germania: Politia e de vina (Video)

O britanica aflata in vizita la Koln a povestit ca mai multi barbati care nu vorbeau nici engleza nici germana au aruncat cu artificii in ea. "Incercau sa ne imbratiseze, sa ne sarute, sa ne faca sa mergem cu ei. Am refuzat. Un barbat a furat poseta prietenei mele. Un altul a incercat sa ne urce in 'taxiul lui privat'. Am fost speriata. Toate am fost speriate. Nu ma mai intorc la Koln si...le-am spus prietenilor si familiei ca nu ma mai duc acolo pana cand situatia nu este sub control", a spus ea.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#agresiuni sexuale imigranti Germania, #agresiuni sexuale femei Koln , #Germania