Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Amenintare cu atentat islamist in Germania

Vineri, 01 Ianuarie 2016, ora 08:27
3077 citiri
Amenintare cu atentat islamist in Germania
Foto: Facebook/ Polizei Munchen

Politia germana a avertizat, joi seara, in legatura cu posibilitatea unui "atentat" cu "motivatii islamiste" la Munchen (sud), indicand ca a primit "indicii" in acest sens si indemnand populatia sa evite adunarile.

Acest proiect de atentat are "motivatii islamiste", a precizat politia din Munchen, care a difuzat pe contul sau de Twitter un mesaj de alerta in mai multe limbi, scrie AFP.

Gara principala si cea din Passing, la vest de oras, au fost evacuate, iar trenurile nu mai circula deloc, a scris pe Twitter politia din capitala Bavariei, care s-a referit la elemente indicand ca "este planificat un atentat" la Munchen.

Autoritatile din Germania si Austria, in stare de alerta terorista

Exista "indicii credibile" cu privire la un grup criminal, a precizat un purtator de cuvant al politiei, care a invitat populatia sa evite adunarile si sa foloseasca mijloacele de transport in comun.

Oficialul nu a exclus ca un alt loc sa fie luat, de asemenea, ca tinta.

Trupe suplimentare de politie au ajuns in sudul Bavariei, a precizat pe Twitter politia, potrivit careia au fost trimise pe teren si unitati speciale.

Pe Facebook, fortele de ordine au anuntat ca, potrivit unor informatii "serioase", un atac ar putea "avea loc in aceasta noapte".

"Actionam intens pentru a lamuri situatia si anchetam asupra unor posibili suspecti", a adaugat politia pe reteaua sociala. "Tratam lucrurile foarte serios, exista o interventie importanta (a politiei) aici la Munchen", a afirmat un purtator de cuvant al politiei, citat de editia online a publicatiei Suddeutsche Zeitung.

Potrivit cotidianului din Munchen, "sase potentiali suspecti" se afla in centrul investigatiilor desfasurate de anchetatori. Cu toate acestea, politia nu a confirmat aceasta informatie, mai scrie AFP.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#atentat Germania Munchen , #Germania