Un individ a taiat 8 oameni cu cutitul in centrul orasului Munchen UPDATE: Un roman, printre victime

Sambata, 21 Octombrie 2017, ora 17:07
20271 citiri
Un individ a taiat 8 oameni cu cutitul in centrul orasului Munchen UPDATE: Un roman, printre victime
Foto: Arhiva Ziare.com

Cel putin 8 persoane au fost ranite, inclusiv un cetatean roman, dupa ce un individ le-a atacat cu cutitul, in centrul orasului german Munchen, anunta Brigada regionala de pompieri.

Atacurile au avut loc, sambata dimineata, intr-o statie de metrou, in Piata Rosenheimer si pe o strada situata in apropiere.

Niciuna dintre victime nu are viata in pericol, in urma ranilor suferite.

Atacatorul a reusit sa fuga, informeaza publicatiile Tagesspiegel si Morgen Post.

Autoritatile germane au mobilizat zeci de echipaje de politie, inclusiv cu elicoptere, pentru capturarea agresorului si au indemnat locuitorii orasului Munchen sa evite zona Pietei Rosenheimer.

"Avertisment: Evitati Piata Rosenheimer! Atacatorul este cautat activ. Nu se cunoaste motivul atacului", a transmis Politia din Munchen.

"Descrierea suspectului: barbat de aproximativ 40 de ani, cu o bicicleta neagra, pantaloni gri, jacheta verde, rucsac, sac de dormit. Este un barbat corpolent, are parul blond si este tuns scurt, nu este ras", a comunicat Politia din Munchen.

UPDATE 1 Presupusul autor al atacului a fost retinut, anunta surse din cadrul serviciilor de securitate citate de publicatiile Bild si Focus.

Suspectul a fost retinut de agenti ai Unitatii fortelor speciale a Politiei (SEK) sambata, in jurul orei 12:00 (13:00, ora Romaniei).

UPDATE 2 Politia germana a confirmat retinerea unui suspect, dar anchetatorii nu stiu cu certitudine daca acesta este autorul atacului.

UPDATE 3 Politia regionala a prezentat un nou bilant al victimelor. Opt persoane au fost ranite: sase barbati, o femeie si un copil de 12 ani, care au suferit plagi prin injunghiere sau lovire.

Sase victime sunt de nationalitate germana, una italiana si una romana, transmite AFP.

UPDATE 4 MAE confirma informatia despre romanul ranit.

"Consulatul General al Romaniei la Munchen (...) a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale, in vederea obtinerii unor informatii cu privire la existenta unor cetateni romani printre persoanele afectate.

Potrivit datelor comunicate de autoritatile locale, printre victimele incidentului se afla si un cetatean roman. Acesta a fost ranit usor si a primit ingrijiri medicale in regim ambulatoriu", precizeaza MAE.

UPDATE 5 Politia subliniaza ca victimele au fost atacate la intamplare de individul in varsta de 33 de ani.

"Suspectul probabil are probleme psihice", a declarat seful Politiei din Munchen, Hubertus Andra, precizand ca individul are antecedente penale pentru furturi si agresiuni. Anchetatorii nu au stabilit inca motivul atacului.

Citeste si despre atacul de vineri dintr-un mall din Polonia: Un om a fost injunghiat mortal, alti 8 sunt grav raniti

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#atac cutit Germania, #atac Munchen cutit , #Germania