Eroul de la Munchen: Adolescentul din Grecia care si-a dat viata pentru a-si salva sora

Duminica, 24 Iulie 2016, ora 09:47
34752 citiri
Eroul de la Munchen: Adolescentul din Grecia care si-a dat viata pentru a-si salva sora
Foto: Twitter/Huseyin Dayicik

Au fost ore de cosmar, vineri seara, in capitala Bavariei, Munchen. Ali David Sonboly, un germano-iranian de doar 18 ani, a ucis cu sange rece noua oameni - majoritatea copii si adolescenti - in zona unui fast-food din principalul mall din oras.

Acum incep sa apara detalii sfasietoare din timpul masacrului. Huseyin Dayicik se afla printre cele noua victime ucise de criminalul care avea probleme psihice. Vineri seara, Dayicik, un tanar grec de 19 ani, se afla cu sora sa geamana in mall. Voia sa cumpere cadouri pentru familia lui.

Vezi filmul evenimentelor care au zguduit Munchen vineri seara

Citeste si noi detalii despre criminalul din Munchen: Un tanar de 18 ani cu probleme psihice, inspirat de masacrul comis de Breivik in Norvegia

Cand a inceput ploaia de gloante, cei doi frati erau chiar in fata restaurantului Mc Donald's. Ali David Sonboly s-a indreptat catre ei, in timp ce oamenii din jur fugeau inspaimantati pentru a-si salva viata. Dayicik si-a impins sora geamana si s-a asezat chiar in fata atacatorului, pentru a-i salva viata fetei, scrie Daily Mail.

Din pacate, baiatul din Grecia se afla pe lista cu cele noua victime care au murit in atac. Sapte din cele noua victime erau adolescenti. Doua dintre ele aveau 13 ani, trei aveau 14 ani, una 17 ani si o alta 19. Celelalte doua aveau 20 si, respectiv, 45 de ani. Sase dintre cei impuscati erau barbati si restul femei.

Dintre cei 27 de raniti, 10 (inclusiv un adolescent de 13 ani) sunt in stare critica.

Autorul atacului armat din Munchen si-a atras victimele dupa ce a piratat un cont de Facebook si le-a invitat la un restaurant de tip fast food pentru a profita de reduceri, a spus ministrul de interne german Thomas de Maiziere.

De asemenea era obsedat de atacuri armate in masa, potrivit politiei. Anchetatorii au perchezitionat locuinta tanarului, identificat de presa germana drept David Ali Sonboly, si au gasit multe materiale despre atacuri armate in masa, inclusiv o carte intitulata "Amok. De ce ucid tinerii". Era de asemenea fan al jocurilor video de razboi, relateaza agentiile de presa.

Atacatorul in varsta de 18 ani, german de origine iraniana, identificat de presa locala ca fiind Ali David Sonboly, avea probleme psihice si nu era refugiat. Nu exista pana acum niciun indiciu care sa arate ca ucigasul, care s-a sinucis ulterior, avea vreo legatura cu jihadistii de la Statul Islamic.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Huseyin Dayicik erou Munchen, #victime atac Munchen , #Germania