Fotografierea sub fusta sau cu decolteul femeilor va deveni infractiune, in Germania

Joi, 14 Noiembrie 2019, ora 12:38
7347 citiri
Fotografierea sub fusta sau cu decolteul femeilor va deveni infractiune, in Germania
Foto: Arhiva Pixabay

"Upskirting-ul" sau realizarea de fotografii pe sub fustele femeilor fara stirea acestora va deveni o infractiune in Germania, a anuntat miercuri guvernul de la Berlin, la cateva luni dupa ce o lege similara a fost votata in Marea Britanie.

"Realizarea neautorizata de imagini si secvente care arata zone intime ale altor persoane fotografiate sau filmate sub haine" va deveni pasibila de pedeapsa, a declarat purtatorul de cuvant al guvernului german, Steffen Seibert, in cadrul unei conferinte de presa.

Simplul fapt de a face o fotografie poate deveni astfel o infractiune, la fel si faptul de a o distribui, relateaza AFP si dpa.

Parlamentul german trebuie sa aprobe acest proiect pentru a putea deveni lege.

Va fi, de asemenea, interzisa fotografierea decolteului fara stirea persoanei respective, potrivit aceluiasi text.

Pana in prezent, acest tip de practica era considerata infractiune penala doar in momentul in care contravenientul atingea sau hartuia victima.

Cu toate acestea, din 2015, pedepse mai aspre, chiar cu inchisoarea de pana la doi ani, pot fi impuse pentru publicarea de imagini ce pot dauna considerabil reputatiei persoanelor care se regasesc in aceste fotografii.

"Upskirting", insemnand "sub fusta" in engleza, a devenit in ultimii ani o practica mult mai raspandita datorita reducerii dimensiunilor camerelor si aparatelor foto.

Acest gen de imagini sunt difuzate pe Internet, in special pe platformele pornografice, fara consimtamantul persoanelor care sunt vizate de imagini.

"Fotografierea unei femei pe sub fusta sau in decolteu este o incalcare umilitoare si nejustificata a vietii private", a declarat ministrul german al Justitiei, Christine Lambrecht.

Acest gen de voaierism este din ce in ce mai des denuntat in lume.

In ianuarie, Parlamentul britanic a adoptat un proiect de lege care vizeaza pedepsirea cu doi ani de inchisoare a celor care realizeaza fotografii pe sub fustele femeilor.

Guvernul german a decis, de asemenea, pedepsirea celor care difuzeaza fotografii ale persoanelor decedate, mai ales ale victimelor accidentelor rutiere, care pot fi foarte degradante pentru acestea si familiile lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#pozat sub fuste germania, #fotografie sub fusta germania , #Germania