Germania legalizeaza canabisul pentru uz medicinal

Miercuri, 04 Mai 2016, ora 09:00
5644 citiri
Germania legalizeaza canabisul pentru uz medicinal
Foto: Pixabay

Canabisul va devenit legal pentru uz medicinal in Germania din primavara anului viitor, a anuntat marti ministrul german al Sanatatii.

"Scopul nostru este ca pacientii grav bolnavi sa primeasca cel mai bun tratament posibil", a declarat ministrul Hermann Groehe, care prezinta miercuri proiectul de lege in acest scop Guvernului german, potrivit The Telegraph.

Germania se aliniaza astfel tendintei din multe parti ale lumii de a relaxa legile privind consumul de canabis, pe masura ce marijuana medicinala este o solutie tot mai populara pentru alinarea suferintei bolnavilor de cancer, glaucom, SIDA, hepatita C, Parkinson si altele.

Iata de ce 2016 ar putea fi anul marijuanei

Totusi, consumul recreational ramane un aspect controversat in multe tari, existand o teama de crestere a infractionalitatii legate de dependenta si de consumul ridicat de droguri. Unii opozanti ai legalizarii consumului recreational sustin ca acesta ar putea duce la dependenta de droguri mai puternice.

Si ministrul Sanatatii din Germania a admis ca nu este o substanta inofensiva si a subliniat ca, pentru uz medicinal, canabisul va fi eliberat numai cu reteta, prin farmacii.

Pana cand vor fi autorizate plantatii de canabis in Germania, marijuana medicinala va fi importata, mai prevede initiativa sa legislativa.

In prezent, marijuana poate fi folosita in scopuri terapeutice in Germania daca se obtine in prealabil un permis din partea Institutului Federal pentru Medicamente si Dispozitive Medicale.

In mai multe tari din UE, inclusiv in Romania, pot fi autorizate pe piata medicamente care contin canabis, dar bolnavii nu pot folosi direct marijuana, nefiind legale cultivarea, comercializarea si nici posesia acesteia.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#legalizare marijuana medicinala Germania, #legalizare canabis uz medicinal , #Germania