Germania, pagubita cu 30 milioane de euro de o organizatie de evrei

Joi, 11 Noiembrie 2010, ora 07:44
3227 citiri
Germania, pagubita cu 30 milioane de euro de o organizatie de evrei
foto: Deutsche Welle

Germania a platit despagubiri de 30 de milioane de euro unei organizatii evreiesti a victimelor nazismului, care s-a dovedit a fi condusa de fapt de niste escroci.

Scandalul implica organizatia "Jewish Claims Conference", infiintata in 1951, la New York, pentru a despagubi victimele nazismului cu banii primiti de la statul german, informeaza Deutsche Welle.

Procuratura din New York a pus sub acuzare 17 persoane, care timp de 16 ani au inselat statul german cu peste 30 milioane de euro.

Printre cei arestati se numara un fost director al Fundatiei, precum si 6 colaboratori ai acestuia. Acestia risca pana la 20 de ani de inchisoare.

Imigrantii rusi intra in joc

Potrivit presei americane, inselaciunea functiona, intotdeauna, dupa aceeasi schema. Prin intermediul ziarelor de limba rusa din America erau recrutati imigranti din Rusia care, cu ajutorul "Jewish Claims Conference", dadeau declaratii false pentru despagubire, pretinzand ca au fost victime ale nazismului.

Dupa ce intrau in posesia banilor, falsele victime dadeau o parte din bani celor de la "Jewish Claims Conference". Masinatiunile au fost descoperite in momentul in care s-a constatat ca cererile de compensare erau identice, dar proveneau de la persoane cu totul diferite.

Proportiile schemei, puse la cale de escroci, au impresionat chiar si autoritatile judiciare americane. S-au descoperit, in total, 5.000 de aplicatii contrafacute.

"Daca exista o organizatie, care era in afara oricarui dubiu privind corectitudinea, acesta era Jewish Claims Conference, care a ajutat mii de oameni", a declarat unul dintre procurorii de caz.

La fel de ingrozit de cele intamplate s-a aratat si Julius Berman, presedintele organizatiei, care se ocupa de interesele evreilor din afara Israelului.

In 1952, Germania s-a angajat sa compenseze financiar victimele regimului nazist. In anii urmatori, s-au platit 3,5 miliarde de marci germane catre Israel si Jewish Claims Conference, drept compensatie pentru munca fortata si persecutiile la care au fost supusi evreii, in timpul dicaturii lui Hitler.

Germania a platit despagubiri si pentru proprietatile confiscate evreilor in timpul nazismului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#evrei nazism despagubiri, #evrei escrocherie , #Germania