Ministrul de Finante grec, gest obscen la adresa Germaniei - Inregistrarea video a fost trucata de nemti

Joi, 19 Martie 2015, ora 08:34
3197 citiri
Ministrul de Finante grec, gest obscen la adresa Germaniei - Inregistrarea video a fost trucata de nemti
Foto: Captura Youtube/ Die Bananen republik

Un prezentator al televiziunii germane a recunoscut miercuri ca a trucat o inregistrare video a ministrului grec al Finantelor Yanis Varoufakis, a carei difuzare intr-o emisiune cu mare audienta duminica a provocat o polemica, pentru ca in ea inserase un gest obscen al acestuia la adresa Germaniei.

Jan Bohmermann, prezentator al unei emisiuni satirice pe canalul public ZDF, afirma - intr-o inregistrare video postata online miercuri seara pe site-ul emisiunii sale Neo Magazin Royale - ca el este la originea trucajului si explica modul in care a procedat, relateaza AFP.

"Respirati profund, nu cadeti de pe scaune, trebuie sa fiti foarte curajosi!", anunta prezentatorul.

Urmeaza extrasul din controversata inregistrare video, facuta in 2013, in cursul unui festival la Zagreb. Ministrul, care denuntase duminica un "trucaj", vorbeste intr-adevar despre "a-i arata un deget Germaniei", dar gestul obscen cu care isi insoteste cuvintele nu apare in film.

Ministrul grec al Finantelor, gest obscen la adresa Germaniei (Video)

Bohmermann a explicat si cum si-a asigurat coniventa colaboratorilor de la festivalul la care participase Varoufakis in Croatia, care l-au ajutat sa recupereze materialul video si sa-i insereze faimosul deget. Inregistrarea a fost apoi difuzata online pe YouTube.

Extrasul astfel manipulat a fost difuzat duminica seara intr-un talk-show politic cu mare audienta pe ARD, alt canal public al televiziunii germane, unde Yanis Varoufakis raspundea in duplex de la Atena intrebarilor lui Gunther Jauch, prezentator foarte cunoscut in Germania.

Difuzarea acestor imagini, denuntate imediat ca fiind un fals de ministrul vizat, a indus o raceala suplimentara in emisiunea deja tensionata, intr-o perioada in care Berlinul si Atena au dispute in legatura cu politica economica greaca si cu viitorul Greciei in zona euro.

Jauch a promis sa verifice veridicitatea inregistrarii, iar societatea care ii produce emisiunea a difuzat luni un comunicat prin care asigura ca nu a descoperit, "pentru moment, niciun semn de manipulare sau de trucaj", potrivit opiniei "mai multor experti".

Bohmermann explica detaliat cum echipele sale au adaugat controversatul deget, la inceputul lunii februarie, mergand pana la ajustarea umbrelor create de gest pentru a-i conferi o mai mare autenticitate.

"Astept de duminica seara sa ma caute cineva si sa ma intrebe daca noi am trucat filmul video, dar nimeni nu m-a cautat", a spus Bohmermann, incheind: "Va rog sa ne scuzati, dle Varoufakis, nu vom mai repeta asta!"

Jan Bohmermann este si autorul unui film video intitulat 'V ca Varoufakis', care a circulat enorm pe internet la sfarsitul lunii februarie si care il prezenta pe ministru grec ca pe un supererou capabil sa plieze zona euro. In film apare pentru scurt timp si faimosul deget.

ZDF nu a confirmat oficial versiunea lui Bohmermann, dar a retransmis pe Twitter confesiunea sa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#ministru grec gest obscen Germania, #inregistrare trucata ministru grec gest obscen , #Germania
Comentarii
Poza cadu
cadu
rank 1
in "civilizatia"europeana se fac "chestii" de genul....???