Planul top secret de reabilitare a Germaniei naziste, dezvaluit dupa 69 de ani

Joi, 30 Ianuarie 2014, ora 08:12
5938 citiri
Planul top secret de reabilitare a Germaniei naziste, dezvaluit dupa 69 de ani
Foto: Daily Mail

Un plan top secret fascinant, de reabilitare a Germaniei naziste, a fost intocmit in anul 1945, la doar doua luni dupa ce trupele lui Hitler au capitulat. Planul a fost dezvaluit de-abia acum, dupa aproape 70 de ani.

Planul secret a fost intocmit de feldmaresalul britanic Bernard Montgomery si cuprindea printre altele nevoia unei prese libere si a libertatii de exprimare in noua societate germana, potrivit Daily Mail.

Copia care a fost pastrata de catre un inalt ofiter de informatii din Statele Unite va fi scoasa la licitatie, la Nate D Saunders din Los Angeles.

Textul initial avea titlul "Note cu privire la situatia prezenta". Feldmaresalul Montgomery a subliniat in planul secret importanta unei prese libere si rolul bisericii de a ajuta natiunea invinsa si de a scapa de ideile deformate ale lui Adolf Hitler.

Montgomery a venit cu o strategie ce se dorea sa castige inimile si mintile germanilor, dupa ce aliatii au preluat controlul asupra Germaniei, de la sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

El a cerut soldatilor britanici sa interactioneze cu localnicii germani, sa aiba conversatii cu adultii pe strada si sa se joace cu copiii in public.

Montgomery a stabilit rolul vital al bisericii in reabilitarea poporului german

El a incurajat oamenii sa se intalneasca si sa socializeze sau sa infiinteze cluburi si asociatii care sa constituie un "bastion puternic impotriva nazismului".

Montgomery a citat biserica ca fiind vitala in reintegrarea germanilor intr-o lume civilizata, dupa ce institutiile fusesera suprimate de catre Hitler.

Obiectivul sau era de a inlocui treptat sentimentul de frica de viitor, care a fost trambitat de propaganda nazista, cu unul de speranta, iar tara sa se intoarca la o democratie pasnica.

Documentul, marcat "Top secret", a fost scris pe 14 iulie 1945, la doua luni dupa ce Germania capitulase si Hitler se sinucisese.

Dupa razboi, Montgomery a fost responabil a zonei britanice, care era situata in nord-vestul Germaniei si care includea Hamburgul si o populatie de 20 de milioane de cetateni si doua milioane de prizonieri germani.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#plan top secret Montgomery, #planul reabilitare Germaniei naziste, #plan reabilitarea poporului german , #Germania