Presedintele Germaniei, in pericol din cauza Twitter?

Vineri, 06 Ianuarie 2012, ora 09:11
2766 citiri
Presedintele Germaniei, in pericol din cauza Twitter?

O serie de gafe ale presedintelui Germaniei, Christian Wulff, ar putea ingropa cariera politica a acestuia, dupa ce Twitter-ul si alte retele de socializare s-au umplut de critici si filmulete ce il ridiculizeaza pe cel care reprezinta unul dintre cele mai puternice state europene.

Nici macar avocatii sai si specialistii in comunicare nu sunt in stare sa anihileze efectele pe care campania online dusa impotriva presedintelui Germaniei le au asupra imaginii acestuia, scrie Monsters and Critics.

Presedintii Germaniei nu au putere executiva. Ei promulga legi, fac vizite in strainatate si primesc sefi de stat ce viziteaza Germania. Ei nu se implica in politica.

Niciunul dintre cei 10 presedinti ai Germaniei nu a intervenit in viata politica, pana acum, asa cum s-a intamplat in Italia, cand Giorgio Napolitano a cerut demisia lui Berlusconi, anul trecut.

Dar niciun presedinte al Germaniei nu a fost la fel de stanjenit ca si Wulff, in varsta de 52 de ani, care se vede nevoit sa lupte pentru cariera sa politica dupa ce a lasat un mesaj amenintator pe robotul telefonic al publicatiei Bild, cel mai mare ziar din Germania.

Presedintele Germaniei, in razboi cu presa

Cotidianul german a publicat pentru prima data la inceputul lunii decembrie informatiile potrivit carora presedintele Christian Wulff a primit un imprumut de 500.000 de euro de la sotia unui prieten, om de afaceri foarte avut, la o dobanda foarte mica, in 2008, pe cand era guvernator al Saxoniei Inferioare.

Wulff a incercat sa-l contacteze pe editorul sef al Bild, insa acesta era intr-o calatorie de afaceri, asa ca a lasat un mesaj telefonic indignat pe mobilul acestuia, amenintandu-l cu actiune in justitie. Peste trei zile, Wulff a revenit cu un telefon cu scuze pentru mesajul deplasat.

De la inceputul anului, campaniile online impotriva presedintelui Germaniei si-au intetit atacurile. Desi cele mai recente sondaje de opinie arata ca germanii sunt inca alaturi de presedintele lor, Wulff pare sa nu aiba prea multi prieteni pe Internet.

La inceputul acestui an, in cadrul unui interviu televizat, Wulff a insistat asupra faptului ca nu-si va da demisia, dar nu a reusit sa explice cum intentioneaza sa se "impace" cu presa si cu formatorii de opinie de pe Internet.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#presedinte Germania scandal, #presedinte Germania campanie online , #Germania