Procuror german impuscat in sala de judecata

Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 23:05
3468 citiri
Procuror german impuscat in sala de judecata
Foto: thelocal.de

Un procuror german a fost impuscat in sala de judecata, miercuri dupa-amiaza, in timpul citirii verdictului. Autorul crimei este chiar acuzatul.

Incidentul a avut loc in orasul Dachau, din sudul Germaniei, in apropiere de Munchen. Procurorul a fost impuscat de acuzat, care a tras cinci focuri de arma in sala de judecata, potrivit The Telegraph.

Barbatul in varsta de 54 de ani era acuzat ca nu a platit banii pe care ii datora sistemului de asigurari sociale in numele angajatilor sai. Conform politiei locale, incidentul a avut loc la ora locala 16:00, in timp ce judecatorul citea sentinta.

Acuzatul a scos un pistol si a inceput sa traga la intamplare in sala de judecata. Apoi, el a tras in directia judecatorului si a tras trei focuri de arma in procurorul in varsta de 31 de ani, inainte ca politistii sa-l doboare.

Un doctor aflat la fata locului a incercat sa salveze victima, care a fost transportata apoi la un spital, unde a murit din cauza ranilor. Procurorul lucra de un an si a fost impuscat in mana, in umar si in abdomen.

Acuzatul era un angajator care datora statului 44.000 de euro din cauza neplatii contributiilor de asigurari sociale pentru angajatii sai si risca o amenda sau cel mult cinci ani de inchisoare.

Este posibil ca acest incident sa fi avut la baza o disputa de familie in care ar fi fost implicati cei doi. Autorul crimei a fost retinut la fata locului.

Potrivit declaratiilor politistilor, nu au existat alte victime sau raniti, dar unii dintre martori au suferi un soc in urma acestui eveniment.

Nu se stie deocamdata cum a reusit acuzatul sa introduca pistolul in sala de judecata. Se pare ca nu exista un punct de control in tribunal, cu toate ca masurile de securitate din salile de judecata germane au fost inasprite in ultimii ani, dupa mai multe atacuri asupra judecatorilor si procurorilor.

In aprilie 2009, un barbat inarmat a omorat o membra a familiei sale si apoi s-a impuscat, in orasul Landshut, din sudul tarii. In luna iulie a aceluiasi an, un barbat a injunghiat mortal o femeie egipteana gravida, in orasul Dresden, din estul Germaniei, intr-un caz care a provocat furie in lumea islamica. Autorul a fost apoi condamnat la inchisoare pe viata.

Dachau este un oras medieval cu 42.500 de locuitori, situat la aproape 18 kilometri nord-vest de Munchen.

Un procuror polonez s-a impuscat dupa o conferinta de presa (Video)

Un procuror militar s-a impuscat, luni, la scurt timp dupa ce a sustinut o conferinta de presa in legatura cu accidentul de la Smolensk, din 2010, in care au murit presedintele Poloniei Lech Kaczynski, sotia si alti oficiali polonezi.

Un procuror rus si sotia lui, impuscati in timp ce-si duceau copilul la gradinitia

Oleg Uhin, procuror al Parchetului din Celiabinsk (Ural), si sotia lui au fost impuscati, miercuri, in timp isi duceau copilul la gradinita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#procuror german impuscat, #procuror Germania mort tribunal, #acuzat impuscat procuror german, #procuror mort Germania Dachau , #Germania