Proteste in Germania: Zeci de mii de oameni in strada, inaintea vizitei lui Obama (Foto)

Sambata, 23 Aprilie 2016, ora 16:54
6793 citiri
Proteste in Germania: Zeci de mii de oameni in strada, inaintea vizitei lui Obama (Foto)
Foto: Arhiva Casa Alba/Chuck Kennedy

Cel putin 25.000 de manifestanti au luat parte, sambata, la Hanovra, la proteste fata de acordul de liber-schimb intre UE si Statele Unite (TTIP), a anuntat politia.

Manifestarea are loc cu o zi inainte ca presedintele american, Barack Obama, sa ajunga in orasul din nordul Germaniei.

Obama i se va alatura duminica Angelei Merkel la inaugurarea targului de comert industrial si urmeaza sa promoveze acordul comercial aflat in curs de negociere, relateaza DPA.

Numerosi fermieri au mers cu tractoarele la biroul local al Ministerului Agriculturii si au protestat fata de produsele modificate genetic ce ar urma sa fie importate din SUA, dar si fata de avantajele pe care ar urma sa le aiba companiile mari. Intre timp, organizatorii au impartit stegulete pe care scris "Da, putem - opri TTIP", o referire la sloganul folosit de Obama in campania electorala (Yes, we can!).

Organizatiile pentru apararea mediului si pentru protectia consumatorilor, precum si reprezentanti ai statelor in curs de dezvoltare, au indemnat oamenii sa participe la marsul impotriva a ceea ce ei considera o posibila reducere a standardelor ecologice si sociale din Europa.

Acord comercial intre SUA si UE: Ce ar castiga si ce ar pierde Romania

Tot mai putini germani si americani sustin acordul, care ar crea cea mai mare zona de liber-schimb din lume, ce va include circa 800 de milioane de persoane.

Unul din trei germani respinge in prezent Parteneriatul Transatlantic pentru Comert si Investitii (TTIP), arata un sondaj dat publicitatii saptamana aceasta de Fundatia Bertelsmann.

In randul americanilor, sustinerea fata de liberul schimb, in general, este in crestere, dar aceasta nu se aplica si in cazul TTIP. Doar 15% dintre americani sunt de acord cu tratatul, fata de peste 50% in 2014.

A 13-a runda de negocieri pentru TTIP urmeaza sa aiba loc saptamana viitoare la New York. Negociatorii de pe ambele maluri ale Atlanticului si-au exprimat speranta sa incheie negocierilor in cursul mandatului lui Obama, care expira la sfarsitul anului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#proteste Germania vizita Obama , #Germania