Statul Islamic a revendicat atacul dintr-un restaurant din Germania

Luni, 25 Iulie 2016, ora 17:55
5932 citiri
Statul Islamic a revendicat atacul dintr-un restaurant din Germania
Foto: captura YouTube / RT

Organizatia terorista Stat Islamic a revendicat atacul de duminica noaptea, dintr-un restaurant din Ansbach, Germania, la scurt timp dupa ce ministrul de Interne din landul Bavaria a anuntat ca pe telefonul mobil al autorului a fost gasita o inregistrare video in care acesta jura credinta ISIL.

Autorul atacului de la Ansbach a anuntat ca va comite un atac "de razbunare" in Germania si i-a jurat credinta liderului gruparii teroriste Statul Islamic, a declarat ministrul bavarez de Interne, Joachim Herrman, relateaza Reuters.

De asemenea, autoritatile germane au descoperit clipuri "salafiste" pe medii de stocare din locuinta sirianului de 27 de ani.

In plus, politia a gasit combustibil, substante chimice si alte materiale care pot fi folosite la fabricarea unei bombe.

Hermann a precizat intr-o conferinta de presa ca inregistrarea video descoperita pe telefonul mobil al agresorului care a ranit 15 persoane arata ca a fost vorba de "un atac terorist".

Pe de alta parte, ministrul de Interne german Thomas De Maiziere nu a mentionat clipul in conferinta de presa de luni. El a anuntat, insa, ca Germania va spori prezenta Politiei pe aeroporturi si in gari. Ofiterii vor putea sa opreasca orice persoana si sa o perchezitioneze.

De asemenea, el a oferit detalii despre sirianul care s-a aruncat in aer la Ansbach.

"Autorul atacului de la Ansbach este un refugiat in varsta de 27 de ani din Siria, care a ajuns in Germania in urma cu doi ani. In august 2014, el a cerut azil. In cadrul procedurii de azil, au existat indicii ca fusese inregistrat deja ca refugiat in alte tari europene. Cereri fusesera inregistrate in Bulgaria si in Austria. Am contactat autoritatile bulgare, care ne-au informat ca autorul primise statut de refugiat", a spus De Maiziere.

In consecinta, pe 2 decembrie 2014, autoritatile au respins cererea sa de azil si au ordonat extradarea in Bulgaria. Sirianul a contestat decizia in instanta si a obtinut suspendarea procesului de extradare, pentru ca suferea de probleme psihice. Procedurile au fost reluate, insa, pe 13 iulie 2016.

"Autorul ar fi incercat de doua ori sa se sinucida, motiv pentru care a petrecut un timp intr-un spital de psihiatrie", a afirmat ministrul de Interne.

Intre timp, primarul din Ansbach a anuntat ca atacul s-a soldat cu 15 raniti.

Acesta este al patrulea incident violent care a zguduit statul bavarez in decurs de o saptamana, dupa ce un adolescent germano-iranian, in varsta de 18 ani, a impuscat mortal, vineri, noua persoane in centrul comercial Olympia Einkaufszentrum din Munchen.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ISIL revendicat atac restaurant Germania , #Germania