Tara care vrea sa legalizeze incestul intre frati

Joi, 25 Septembrie 2014, ora 14:24
14369 citiri
Tara care vrea sa legalizeze incestul intre frati
Foto: rebeckalicous.blogg.se

Consiliul de etica al Germaniei a propus ca actele incestuoase intre frati sa nu mai fie pedepsite de lege, dupa examinarea cazului unui barbat care a avut 4 copii cu sora sa.

Patrick Stuebing, care a fost adoptat in copilarie si si-a intalnit sora cand avea peste 20 de ani, a facut mai multe apeluri de cand a fost inchis pentru incest in 2008, iar lupta sa in justitie a declansat o larga dezbatere nationala, scrie The Independent.

Relatiile sexuale intre frati sau dintre parinti si copiii lor sunt interzise potrivit articolului 173 din Codul Penal german, iar cei care il incalca pot face inchisoare.

Insa miercuri, Consiliul pentru Etica al Germaniei a recomandat ca acest articol sa fie abrogat, argumentand ca riscul nasterii unor copii cu dizabilitati nu este suficient pentru impunerea acestei legi, si dezincriminarea incestului nu va ridica marele tabu social care il inconjoara.

Presedintele Consiliului de Etica, Christiane Woopen, s-a numarat printre cei 14 membri ai Consiliului care au votat in favoarea scoaterii articolului 173, in timp ce alti noua oameni au votat pentru mentinerea pedepsirii incestului. Doi membri s-au abtinut.

Potrivit unui comunicat al Consiliului, "incestul intre copii este destul de rar intalnit in societatile occidentale potrivit informatiilor pe care le avem, dar cei implicati in aceste acte descriu cat de greu le este din perspectiva faptului ca incestul este pedepsit.

Ei simt ca libertatile lor fundamentale le sunt incalcate si sunt fortati sa pastreze secreta sau sa-si nege iubirea. Consiliul de etica a luat la cunostinta cazuri in care fratii nu au crescut impreuna si s-au intalnit doar ca adulti".

Acesta este cazul lui Stuebing, care a fost adoptat la o varsta frageda si a incercat sa-si regaseasca familia dupa ce implinise 20 de ani. El si sora sa Susan Karolewski s-au intalnit pentru prima oara cand aveau 24, respectiv 16 ani.

El a fost condamnat pentru incest in 2008 si a petrecut 3 ani in inchisoare, dupa ce a pierdut un apel in fata Curtii Constitutionale Federale in 2008 si in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului in 2012.

Susan Karolewvski a putut sa pastreze custodia celui mai mic copil al lor, dar ceilati trei au fost trimisi in grija statului. Doi dintre ei s-au nascut cu dizabilitati, desi nu se stie daca incestul a fost cauza.

Consiliul de Etica spune ca legea impotriva incestului "pune cuplurile intr-o situatie tragica. Majoritatea membrilor Consiliului de Etica este de parere ca nu e normal ca o lege penala sa apere un tabu social".

"In cazul unui incest consensual intre doi frati adulti, nici teama de consecintele negative pentru familie, nici posibilitatea nasterii unor copii din aceasta relatie incestuoasa nu poate justifica penalizarea ca pentru o infractiune. Dreptul fundamental al copiilor adulti la decizie sexuala are o greutate mai mare in aceste cazuri decat protejarea abstracta a familiei".

Cei care s-au opus acestei decizii spun ca decriminarea incestului ar slabi "semnificativ din punct de vedere etic" valorile pe care se sprijina familia.

Consiliul de Etica a recomandat ca decriminarea sa apere doar incestul dintre frati, nu si incestul dintre parinti si copii.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Germania Consiliu de Etica incest, #Germania decriminalizare incest frati, #Germania pedepsire incest frati , #Germania