Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Un politician german a primit un tort in fata de la un activist (Video)

Sambata, 28 Mai 2016, ora 19:00
5765 citiri
Un politician german a primit un tort in fata de la un activist (Video)
Foto: captura YouTube

Partidul Die Linke (Stanga) si-a deschis sambata congresul la Magdeburg (estul Germaniei), marcat de dispute interne cu privire la linia politica a formatiunii si de un incident in care liderei grupului parlamentar al partidului, Sahra Wagenknecht, reprezentanta aripii mai radicale a formatiunii, i-a fost aruncat in fata un tort, transmit EFE si DPA.

Un tanar si-a croit drum spre prezidiu, unde se afla asezata Wagenknecht, si i-a aruncat in fata un tort cu crema de ciocolata, dorind astfel sa protesteze fata de atitudinea liderei parlamentare a Die Linke pe tema refugiatilor.

Un grup de activisti de stanga cunoscut sub numele de Antifaschistische Initiative Torten fuer Menschenfeinde (Torturile Initiativei Antifasciste pentru Dusmanii Omenirii) si-a asumat responsabilitatea pentru actiune.

Totodata, activistii au distribuit fluturasi la eveniment, in care o comparau pe Sahra Wagenknecht cu Beatrix von Storch, membra a partidului antiimigratie german Alternativa pentru Germania (AfD).

Wagenknecht a fost criticata pentru comentariile sale prin care pleda pentru limitarea numarului de refugiati care intra in Germania, tara care a primit anul trecut peste 1 milion de migranti. Dupa atac, Wagenknecht a fost escortata afara din sala de congres, ca sa poata sa se curete.

Cei care au perturbat congresul Die Linke au fost scosi afara din cladire si s-a depus o plangere impotriva a doua persoane, un barbat si o femeie, a declarat o purtatoare de cuvant a formatiunii, care a precizat ca cei doi se inregistrasera la eveniment sustinand ca sunt reprezentanti ai presei.

Un membru al Die Linke, Dietmar Bartsch, care a ajutat-o pe Wagenknecht sa iasa din sala, a denuntat atacul din partea grupului de stanga. "Asta nu e stanga, asta nu este antifascism, ci este antisocial, o injunghiere pe la spate, o gogomanie", a spus el.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Die Linke atac tort, #protest stanga Germania, #incident politic Germania , #Germania