Un ministru german sustine ideea lui Basescu: Statelor Unite ale Europei

Luni, 29 August 2011, ora 08:20
1774 citiri
Un ministru german sustine ideea lui Basescu: Statelor Unite ale Europei

Criza din zona euro poate fi depasita numai dezvoltandu-se uniunea politica a continentului, prin crearea unor State Unite ale Europei, a apreciat ministrul german al muncii, Ursula von der Leyen, potrivit EFE.

"Obiectivul meu sunt Statele Unite ale Europei, urmand exemplul altor state federale precum Elvetia, Germania sau SUA", afirma ministrul german in declaratii publicate duminica de saptamanalul Der Spiegel.

Ursula von der Leyen a sustinut, saptamana aceasta, cerinta Finlandei ca tarile care apeleaza la fondul de salvare sa garanteze creditele cu rezervele lor de aur si se numara printre politicienii care au pareri diferite fata de cele ale cancelarului federal, Angela Merkel, asupra acestui subiect, adauga sursa citata.

O uniune politica ar permite unificarea chestiunilor importante in materie de politica financiara, fiscala si economica "profitandu-se de avantajele marimii Europei", deoarece pentru a face fata concurentei globale nu este suficienta o moneda comuna, considera Ursula von der Leyen.

Ministrul german avertizeaza, totodata, impotriva unei dezmembrari a batranului continent, deoarece aceasta ar face sa "se formeze diferite aliante in Europa cu subsecventele pericole pentru piata interna comuna si cooperarea politica".

Ursula von der Leyen, pe care presa germana o plaseaza printre cei mai seriosi candidati pentru a-i succeda Angelei Merkel, insista ca tarile care apeleaza la fondul de salvare sa garanteze creditele cu rezervele lor de aur sau industrii de stat.

Cunoscuta drept 'Supermama', pentru cei sapte copii ai sai, trei cariere universitare si o febrila activitate politica, Ursula von der Leyen recunoaste, totusi, ca pozitia sa nu se bucura de sprijinul majoritatii colegilor din Cabinetul Merkel, fata de deciziile careia se supune din motive de 'disciplina'.

"Initiativa mea este serioasa, desi este complicat de aplicat", mai spune Ursula von der Leyen, care asigura ca impartaseste opinia Angelei Merkel potrivit careia acordarea de credite tarilor din zona euro aflate in criza trebuie sa fie insotita de conditii riguroase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Germania Statele Unite Europei, #Germania Basescu SUE , #Germania