Val de agresiuni sexuale: Prima arestare in Germania - suspectul, un solicitant de azil din Algeria

Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 19:18
7477 citiri
Val de agresiuni sexuale: Prima arestare in Germania - suspectul, un solicitant de azil din Algeria
Foto: Ziare.com

Un solicitant de azil in varsta de 26 de ani, cu cetatenie algeriana, a devenit luni prima persoana arestata pentru agresiune sexuala in cazul violentelor comise la Koln in noaptea de Anul Nou, scandal care a determinat Germania sa puna sub semnul intrebarii politica sa extrem de permisiva fata de migranti.

Barbatul, care este acuzat si de furt, se presupune ca facea partea dintr-un grup de nord-africani care au incercuit, au agresat sexual si au talharit femei in noaptea de 31 decembrie 2015 in apropiere de gara centrala din Koln (vestul Germaniei), relateaza AFP.

Violente la Koln: Cererea pentru arme de autoaparare, in crestere

Suspectul a fost arestat impreuna cu un alt solicitant de azil de nationalitate algeriana, in varsta de 22 de ani, care este acuzat de furt in noaptea in cauza. Cei doi erau rezidenti ai unui centru de refugiati din Kerpen, oras situat la vest de Koln.

Sute de femei au reclamat la politie faptul ca au fost agresate sexual si talharite in noaptea de Anul Nou in apropierea principalei gari din Koln, de catre barbati, in mare majoritate de origine nord-africana.

Val de agresiuni sexuale de Revelion: Aproape toti suspectii din Koln, solicitanti de azil sositi recent in Germania

In urma acestui scandal, politia din Koln ancheteaza in prezent 21 de persoane, printre care opt sunt arestate. Majoritatea sunt barbati acuzati ca au furat bunuri precum telefoane mobile.

Atacuri similare, dar de amplitudine mai mica, au avut loc in noaptea de 31 decembrie si in alte orase germane, precum Hamburg si Stuttgart.

Cum au schimbat atacurile de la Koln perceptia germanilor despre imigranti

Agresiunile de la Koln, Hamburg si Stuttgart au relansat dezbaterea interna din Germania despre politica Berlinului in domeniul imigratiei, in contextul in care tara a primit anul trecut 1,1 milioane de imigranti.

In fata presiunilor crescande atat din partea opozitiei, cat si a Uniunii Crestin-Sociale (CSU), aliatul bavarez al Uniunii Crestin-Democrate (CDU), cancelarul Angela Merkel a adoptat un ton mai dur, sustinand ca solicitantii de azil condamnati de justitie, chiar si cu suspendare, trebuie sa fie expulzati din Germania.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#arestare Koln agresiuni sexuale, #val agresiuni Koln, #val agresiuni Revelion Germania , #Germania