Barroso: Grecia va ramane in zona euro

Joi, 29 Septembrie 2011, ora 08:51
1337 citiri
Barroso: Grecia va ramane in zona euro

Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, a declarat miercuri ca Grecia va ramane in zona euro, insa este nevoie de mai multa integrare si disciplina pentru a-i creste credibilitatea.

"Grecia este si va ramane un membru al zonei euro. Grecia trebuie sa isi implementeze angajamentele complet si la timp. In schimb, ceilalti membri ai zonei euro si-au luat angajamentul de a ajuta Grecia si de a se ajuta unii pe altii", a declarat Barroso, intr-un discurs sustinut la Strasbourg, in fata Parlamentului European, se arata intr-un comunicat al UE.

Presedintele Comisiei Europene a adaugat ca e nevoie de schimbari in unele din tratatele uniunii, pentru a intari capacitatea UE de a raspunde provocarilor economice.

Barroso a adaugat ca a fost creata o comisie speciala de criza pentru Grecia, care ar urma sa ajute la implementarea unor proiecte de dezvoltare a tarii: aceasta ar urma sa ajute la folosirea fondurilor structurale alocate Greciei si la reducerea procedurilor birocratice, pentru aceste proiecte.

Barroso: UE risca fragmentarea

Noi reguli in zona euro: Politica bugetara ale guvernelor, strict monitorizata

UE mai are in plan si un program de garantii pentru sistemul bancar grecesc, astfel incat creditarea pentru populatie sa poata fi sustinuta. Barroso a adaugat insa ca, in schimb, Grecia va trebui "sa produca rezultate concrete", sa renunte la practici contraproductive si sa reziste unor interese obscure. "Nu este un sprint, este un maraton. Obiectivul de a construi o uniune stabila si responsabila nu se rezuma la Grecia", a spus Barroso.

Barroso a propus, in cadrul sedintei Parlamentului European, o taxa pe tranzactiile financiare, care ar putea aduce 55 de miliarde de euro pe an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Jose Manuel Barroso, #Barroso Grecia euro, #Grecia zona euro , #Grecia
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Aşa a auzit el de la