Tsipras, sustinut de partidele grecesti - urmeaza intalniri cruciale cu creditorii

Luni, 06 Iulie 2015, ora 19:09
2352 citiri
Tsipras, sustinut de partidele grecesti - urmeaza intalniri cruciale cu creditorii
Foto: Hepta.ro

Ministrul grec al Apararii Panos Kammenos a anuntat luni ca trei partide de opozitie au semnat o declaratie de sustinere a premierului Alexis Tsipras in vederea negocierii unui nou plan de salvare cu creditorii.

Astfel, cinci partide se reunesc, in total, in spatele premierului, care avea deja sustinerea formatiunii sale, Syriza (extrema stanga), si a Partidului Grecilor Independenti (nationalisti) care face parte din coalitie.

In opinia lui Kammenos, aceasta sustinere anunta o "noua era" in politica greaca si sporeste sansele Atenei de a ajunge la un acord cu creditorii sai europeni si internationali.

Grecia a spus NU Europei - LIVE

Tsipras a convocat o reuniune a liderilor partidelor luni, la o zi dupa ce grecii au respins prin referendum propuneri anterioare ale creditorilor, si la doar cateva ore dupa demisia ministrului grec de Finante Yanis Varoufakis.

Tsipras a discutat luni la telefon cu cancelarul german Angela Merkel, cu o zi inainte de summitul de urgenta al liderilor din zona euro.

Grecii au spus "NU" Europei - ziua votului, reactii si scenarii posibile

Un oficial guvernamental de la Atena a declarat ca premierul i-a spus lui Merkel ca va prezenta propunerile Greciei in vederea reluarii negocierilor cu creditorii, la Bruxelles.

Oficialul a solicitat protectia anonimatului, in asteptarea unui anunt oficial in acest sens.

Negocierile dintre Atena si creditorii sai au fost suspendate in timpul campaniei dinainte de referendum.

Vicecancelarul german Sigmar Gabriel a declarat luni, anterior, ca este necesar ca Europa sa se pregateasca sa ofere un ajutor umanitar Greciei.

Gabriel, care este totodata ministrul german al Economiei, a declarat ca exista riscul ca Grecia sa se confrunte cu o penurie de bunuri esentiale, ca de exemplu medicamente.

"Poporul are nevoie de ajutor, acolo (in Grecia), iar noi nu ar trebui sa il respingem doar pentru ca suntem nemultumiti de rezultatului referendumului" de duminica, a declarat vicecancelarul la Berlin.

El a reiterat astfel declaratii anterioare ale intregii Europe, care considera ca depinde de Guvernul grec sa prezinte o noua propunere in vederea unui plan de salvare.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Grecia Tsipras sustinere partide, #Grecia Tsipras negocieri , #criza Grecia
Comentarii