Criza in Grecia: Germania - Este clar ca nu vom lasa poporul in incurcatura

Sambata, 04 Iulie 2015, ora 13:47
3336 citiri
Criza in Grecia: Germania - Este clar ca nu vom lasa poporul in incurcatura
Foto: wolfgang-schaeuble.de

Ministrul german de Finante, Wolfgang Schaeuble, considera ca doar grecii pot decide daca vor continua cu moneda euro sau, cel putin temporar, fara ea, insa Grecia ramane membra a uniunii monetare.

"Grecia este membra a zonei euro. Nu e niciun dubiu in legatura cu acest lucru. Daca cu euro sau temporar fara el, doar grecii pot raspunde la aceasta intrebare.

Este clar ca nu vom lasa poporul in incurcatura", a declarat ministrul german, reiterand ca riscurile de contagiune sunt limitate, transmite Reuters, citand un interviu aparut in editia de sambata a cotidianului Bild.

"Chiar daca s-ar ajunge la prabusirea unor banci individuale, riscul de contagiune este relativ scazut", a spus Schaeuble, reamintind ca "pietele au reactionat cu retinere in ultimele zile".

"Acesta arata ca problema este gestionabila", a subliniat oficialul german.

In opinia sa, orice discutie cu Atena privind un acord de "asistenta pentru reforme" va fi foarte dificil dupa referendumul de duminica, insa, in termen de un an, UE va fi mai puternica decat anterior crizei grecesti.

Zona euro trebuie sa astepte sa vada ce va face guvernul de la Atena dupa consultarea de duminica, dar Eurogrup va analiza orice noua cerere a Atenei de a incepe discutiile, a adaugat Schaeuble pentru cotidianul popular german.

Bild, care a reflectat in ultimul timp scepticismul germanilor cu privire la salvarea Greciei, a efectuat un sondaj online pe acest subiect printre cititorii sai. Conform rezultatelor anuntate vineri, 89% dintre votanti se opun acordarii unui nou sprijin financiar Greciei, doar 11% fiind de opinie contrara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#referendum Grecia criza, #Germania criza Grecia, #Grecia zona euro, #criza financiara Grecia , #criza Grecia