Grecia a ales Europa, Europa trebuie sa faca acum un pas catre Grecia

Marti, 19 Iunie 2012, ora 22:22
1864 citiri
Grecia a ales Europa, Europa trebuie sa faca acum un pas catre Grecia
Foto: classwarfareexists.com

Grecia a ales Europa, cu ocazia alegerilor parlamentare de duminica, asa ca Europa trebuie acum sa faca un pas catre Grecia, este de parere Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din Parlamentul European.

"Grecii au aratat ca intentioaneaza sa urmeze calea Europei si a schimbarii. In semn de raspuns, Europa trebuie sa recunoasca acest angajament si sa arate bunavointa ajustand memorandumul care a avut pana acum ca scop moderarea salariala si cresterea taxelor", a spus Verhofstadt, potrivit The Information Daily.

Acesta spune ca Grecia are nevoie de reforme radicale, iar un memorandum modificat ar ajuta Grecia sa faca reforma structurala solicitata. Totodata, este de parere ca trebuie continuate privatizarile, iar lichiditatile in economie ar trebui imbunatatite si stimulata cresterea economica.

"Toate aceste elemente ar forma baza unei strategii de iesire coerenta si credibila pentru Grecia. Ca un raspuns la criza euro, prea multe greseli au fost facute si prea putini pasi au fost facuti.

Astazi, le suntem datori grecilor sa nu facem aceleasi greseli inca o data si sa asigure o veritabila cale inainte. Dar angajamentul nostru trebuie sa se potriveasca cu cel al Greciei de a-si modifica sistemul politic, departe de practicile iresponsabile si corupte din trecut. Electorii greci au dat partidelor principale o a doua sansa, iar acestea nu trebuie sa o risipeasca", a afirmat liderul ALDE din Parlamentul European.

Liderul partidului Noua Democratie, care a castigat alegerile anticipate desfasurate duminica in Grecia, a inceput negocieri pentru a forma o coalitie de guvernare, declarandu-se in favoarea unui "consens national".

Antonis Samaras s-a intalnit luni cu presedintele elen, Karolos Papoulias, care i-a acordat mandatul oficial de a forma guvernul. "O intelegere nationala este imperativa", a subliniat liderul Noii Democratii.

Conform exit-poll-ului, Noua Democratie, care sustine parteneriatul cu Fondul Monetar International (FMI) si Banca Mondiala (BM), adica, implicit, ramanerea Greciei in zona euro, a obtinut 29,66% din sufragii.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Grecia alegere Europa, #ALDE alegeri Grecia, #Europa apropiere Grecia, #alegeri parlamentare Grecia , #Grecia
Comentarii
Poza MikeG
MikeG
rank 1
Asa sa i ajute dumnezeu...ca si pe Romania