Grecia, paralizata de greva

Marti, 28 Iunie 2011, ora 09:59
3275 citiri
Grecia, paralizata de greva
Foto: Arhiva

Sindicatele din Grecia au declansat marti o greva generala de 48 de ore, dupa ce premierul elen Giorgios Papandreou a cerut Parlamentului sa sustina un pachet de masuri de austeritate.

Greva de 48 de ore anuntata de sindicalisti va perturba majoritatea serviciilor publice, in conditiile in care vor lua parte inclusiv medicii, soferii de ambulante, jurnalistii si chiar si actorii care lucreaza in teatre de stat, relateaza Forbes.

Transportul public va fi, de asemenea, paralizat. Si aeroporturile vor fi inchise mai multe ore la rand.

In centru capitalei Atena urmeaza sa fie desfasurati, marti, peste 5.000 de politisti. Mii de manifestanti urmeaza sa se indrepte spre Parlament incepand cu ora 10:00.

Sindicatele sunt nemultumite ca programul guvernamental de austeritate prevede taxe pentru cei care au salariul minim pe economie, dupa o perioada de cateva luni in care salariile au fost reduse si in care rata somajului a ajuns la peste 16%.

Premierul elen a facut un ultim apel pentru adoptarea bugetului

Premierul grec Giorgios Papandreou a apreciat luni ca proiectul de buget plurianual supus examinarii deputatilor pana joi reprezinta o "ocazie unica" pentru Grecia, facand apel la parlament sa voteze pentru ca tara sa "isi revina".

"Votul este o ocazie unica pentru ca tara noastra sa isi revina", a subliniat premierul elen, intr-un discurs tinut in deschiderea unei dezbateri parlamentare cruciale si urmarite de intreaga Europa.

MAE ii atentioneaza pe turistii romani

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) atentioneaza cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Grecia ca marti si miercuri Republica Elena va fi paralizata de greva.

Reprezentantii MAE au subliniat ca sunt programate mitinguri de protest in centrul Atenei, in zona dintre parcul Peidon si zona pietei Sintagma, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Presedintele Greciei se afla in Romania

In timp ce Grecia este paralizata marti de greva, presedintele elen, Karolos Papoulias, se va afla in Romania unde va efectua o vizita oficiala in perioada 28 - 29 iunie.

Conform programului remis presei de Administratia Prezidentiala, la ora 11.00 are loc ceremonia primirii oficiale, urmata de convorbiri tete-a-tete intre Karolos Papoulias si Traian Basescu.

Presedintele Greciei, in vizita oficiala in Romania

Incepand cu ora 11.40 membrii delegatiilor celor doua tari vor purta convorbiri oficiale care se vor incheia in jurul orei 12.30 cu declaratii de presa ale celor doi sefi de stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#greva generala Grecia, #greva grecia presedinte romania, #mae avertizare grecia , #Grecia