Averizare de calatorie: In Grecia e greva de 1 mai, in Irlanda e vreme rea

Vineri, 26 Aprilie 2019, ora 13:55
2448 citiri
Averizare de calatorie: In Grecia e greva de 1 mai, in Irlanda e vreme rea
Foto: captura video

Doua avertizari de calatorie au fost emise, vineri, de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), pentru romanii care intentioneaza sa calatoreasca in aceasta perioada in Grecia sau Irlanda.

Astfel, MAE informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Republica Elena ca, pentru data de 1 mai, Federatia Panelena a Lucratorilor Cailor Ferate (POS) a anuntat o greva de 24 de ore, in intervalul orar 00:01 - 23:59.

Compania TRAINOSE anunta ca din cauza grevei vor fi anulate, in seara zilei de 30 aprilie 2019, cursele cu ora de plecare la miezul noptii pe ruta Atena - Salonic si va fi afectata si linia de transfer feroviar, pe ambele sensuri, dintre Atena si Aeroportul International "Eleftherios Venizelos".

De asemenea, MAE informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau intentioneaza sa calatoreasca in Irlanda ca Serviciul de Meteorologie local a emis o prognoza de vant puternic.

Vantul va atinge viteze medii de 65-80 km/h, cu rafale severe de 110-130 km/h in regiunile Clare, Cork, Kerry si Limerick, iar in restul Irlandei acesta va avea viteze medii de 50-65 km/h, cu intensificari pe alocuri de 90-110 km/h. Codurile emise sunt in vigoare pentru perioada 26 aprilie, ora 16,00 - 27 aprilie, ora 9,00.

Mai multe informatii pot fi regasite pe site-ul Serviciului de Meteorologie irlandez la adresa http://www.met.ie.

MAE mai arata ca, pana in prezent, aeroportul Dublin nu a emis avertizari cu privire la posibile perturbari ale zborurilor. Cetatenii romani care calatoresc inspre sau dinspre Irlanda pot verifica actualizarile postate pe site-ul aeroportului, la adresa: https://www.dublinairport.com.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#grecia greva 1 mai trenuri , #Grecia