Liderii europeni au intrerupt discutiile pe tema crizei din Grecia

Miercuri, 15 Februarie 2012, ora 13:11
1500 citiri
Liderii europeni au intrerupt discutiile pe tema crizei din Grecia
Foto: hurriyetdailynews.com

Liderii europeni au intrerupt discutiile pe tema crizei din Grecia, in timp ce un ministru elen afirma ca tara a facut "sacrificii supraomentesti" pentru a se supune masurilor de austeritate cerute.

Liderii europeni au anulat o intalnire a ministrilor de Finante din zona euro, care ar fi trebuit sa aiba loc miercuri, afirmand ca Grecia nu a dat inca asigurarile necesare legate de implementarea planului de austeritate, transmite BBC.

Ministrii au cerut Greciei sa gaseasca economii de inca 325 de milioane de euro, iar intalnirea ar fi urmat sa aiba loc la Buxelles.

Cu toate acestea, discutiile vor fi inlocuite de o conferinta prin telefon, potrivit presedintelui EuroGroup, Jean-Claude Juncker.

"Ministrii de Finante nu au primit inca asigurari ca de la liderii partidelor politice din Grecia, asupra programelor reducerilor propuse", a mai spus Juncker.

Pe langa cei 17 ministri ai statelor membre ale zonei euro, presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, si Comisarul pentru Afaceri Economice si Monetare, Olli Rehn, vor participa la randul lor la aceasta conferinta.

Grecia a facut sacrificii "supraomenesti"

In acelasi timp, ministrul Ordinii Publice din Grecia a declarat ca tara a facut eforturi "supraomenesti" pentru a se supune masurilor de austeritate cerute de statele din zona euro, potrivit BBC.

Ministrul Christos Papoutsis a afirmat ca Europa ar trebui sa actioneze responsabil, dupa ce a fost anuntat de anularea intalnirii de la Bruxelles, la care ar fi trebuit sa participe ministrii de Finante ai celor 17 state ale zonei euro.

"Grecia a facut toate eforturile pe care era nevoie sa le faca, iar oamenii nu mai pot suporta alte sacrificii. Guvernul face eforturi supraomenesti si am atins limitele sistemului social si celui economic. De acum inainte, Europa trebuie sa-si ia responsabilitatea", a precizat Papoutsis.

Ministrii au cerut Greciei sa gaseasca cele 325 de milioane de euro, in plus fata de economiile de pana acum, in schimbul imprumutului de 130 de miliarde de euro pe care tara l-a primit.

Ultimul imprumut salvator a fost acceptat de liderii europeni in luna octombrie si era conditionat de adoptarea unor alte masuri de austeritate, din partea Greciei, pentru a-si reduce deficitul si pentru a-si restructura economia.

Duminica, Grecia a adoptat alte reduceri, in urma carora zeci de mii de protestatari au iesit pe strazile capitalei elene, generand violente urmate de zeci de raniti si arestati.

Atena are nevoie de intelegerile salvatoare pentru a putea evita defaultul, din cauza datoriilor, luna viitoare, in condiitile in care PIB-ul tarii este in continua scadere, in ultimele luni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenţionare de călătorie pentru Grecia emisă de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care anunță că miercuri, 16 aprilie, vor avea loc greve în sectorul transportului public. Conform...
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris
VIDEO
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris VIDEO
Flacăra Olimpică a fost aprinsă, marţi, la Archaia Olympia, sanctuarul în care au avut loc Jocurile Olimpice Antice. În faţa Templului Herei, s-a ridicat un nou pod între Jocurile Antice...
#Grecia, #criza Grecia, #sacrificii Grecia, #discutii Grecia , #Grecia
Comentarii