Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Oficial german: Varful crizei refugiatilor a trecut

Duminica, 03 Aprilie 2016, ora 22:31
3737 citiri
Oficial german: Varful crizei refugiatilor a trecut
Foto: Captura YouTube

Ministrul de interne german Thomas de Maiziere a estimat ca Uniunea Europeana ar trebui sa incheie acorduri cu tarile nord-africane pentru a preveni alte valuri de migratie masiva catre Europa, relateaza duminica AFP.

Acordul semnat pe 18 martie de Uniunea Europeana si Turcia pentru a limita afluxul de migranti catre continentul european, cifrati la peste 1 milion anul trecut, intra in vigoare luni.

Documentul prevede ca pentru fiecare imigrant ilegal sirian retrimis in Turcia din Grecia, un solicitant de azil sirian va fi acceptat in Uniunea Europeana, in limita a 72.000 de persoane.

Germania, care anul a primit cei mai multi refugiati dintre toate tarile membre ale UE, a inregistrat deja o scadere masiva a numarului de sosiri, pana la o medie de 140 pe zi, la granita sa cu Austria, a declarat ministrul de interne german.

"Pot spune cu toata precautia necesara ca varful crizei refugiatilor a trecut", a dat asigurari oficialul german, citat de saptamanalul Tagesspiegel.

Thomas de Maiziere a adaugat, totusi, ca inca exista chestiuni care asteapta raspunsuri. "Este vorba de aplicarea acordului negociat cu Turcia, dar si de cautarea de solutii in eventualitatea unor rute alternative, de exemplu cele prin Libia si Italia. Daca numarul oamenilor care parcurg aceste rute creste, va trebui sa cautam solutii asemanatoare celei gasite cu Turcia si sa incepem negocieri cu tarile din Africa de Nord", a explicat el.

Comisia Europeana a subliniat recent ca intentioneaza sa inceapa luni, 4 aprilie, punerea in practica a planului de retrimitere a solicitantilor de azil din Grecia in Turcia, sustinand ca pana atunci toate conditiile juridice necesare vor fi in vigoare. Precizarea executivului comunitar a venit ca raspuns la criticile din partea Inaltului Comisariat al ONU pentru Refugiati (UNHCR) si a organizatiei Amnesty International.

In urma cu o saptamana, UNHCR s-a aratat ingrijorat ca acordul dintre UE si Turcia va fi pus in aplicare inainte ca masurile de siguranta necesare sa fie in vigoare in Grecia.

Potrivit Natiunilor Unite, Grecia nu dispune in prezent de capacitatea suficienta pe insule 'pentru a permite evaluarea corecta a cererilor de azil, nici conditii adecvate pentru a-i gazdui pe refugiati in mod decent' in asteptarea examinarii cazurilor lor.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Thomas de Maiziere valul imigranti, #criza imigranti trecut , #Grecia