Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Premierul grec sare in apararea Moscovei: Sanctiunile impotriva Rusiei sunt un drum spre nicaieri

Marti, 07 Aprilie 2015, ora 10:14
2613 citiri
Premierul grec sare in apararea Moscovei: Sanctiunile impotriva Rusiei sunt un drum spre nicaieri
Foto: Facebook/Alexis Tsipras

Grecia nu este de acord cu sanctiunile Occidentului impotriva Rusiei pentru ca aceasta ar fi "un drum spre nicaieri", a declarat premierul grec Alexis Tsipras.

Tsipras constata ca in ultimii ani relatiile dintre Grecia si Rusia au fost puternic afectate, dat fiind ca precedentele guverne de la Atena "nu au facut ceea ce puteau face pentru a evita aceasta politica a sanctiunilor lipsita de sens, determinata de situatia din Ucraina".

"Rezultatul a fost embargoul (rusesc) inclusiv asupra produselor agroalimentare grecesti, ceea ce a prejudiciat major economia Greciei", subliniaza Alexis Tsipras, intr-un interviu pentru Itar- Tas.

Grecia va deveni un satelit al Rusiei? Elenii ar putea gasi ajutor acolo unde se asteapta mai putin

Seful guvernului de la Atena a tinut sa aminteasca faptul ca, imediat ce a devenit premier, a primit un mesaj din partea presedintelui Consiliului European, Donald Tusk, "care considera aproape un dat pozitia Greciei in favoarea sanctiunilor".

"L-am sunat, precum si pe (sefa diplomatiei europene) Federica Mogherini, si le-am spus: 'Sa nu considerati pozitia Greciei un dat, situatia s-a schimbat, acum in Grecia este un nou guvern. Acum, trebuie sa ne intrebati inainte de a lua decizii", a relatat Tsipras.

Potrivit sefului guvernului de la Atena, Grecia "nu este de acord cu sanctiunile".

"Cred ca acesta este un drum care duce spre nicaieri. Sunt adeptul punctului de vedere conform caruia este necesar dialogul, diplomatia, este necesar sa se ia loc la masa negocierilor si sa se gaseasca solutii la marile probleme", a adaugat Alexis Tsipras.

In opinia sa, "razboiul economic, ca o continuare a razboiului adevarat, este o politica de impas". "Eu sunt pentru diplomatie", a declarat Tsipras, salutand in acest context acordurile de la Minsk. "Cred ca trebuie sa depunem toate eforturile pentru a pune capat tensiunii din Ucraina", a adaugat premierul Greciei.

Dupa cum afirma Tsipras in interviul pentru TASS, in timpul primei sale participari la summitul UE (19-20 martie) el a intrebat, adresandu-se colegilor, premieri si sefi de stat: "Spuneti-mi, cum va imaginati noua arhitectura a securitatii din Europa? O imaginati cu Rusia de partea cealalta a baricadei sau cu Rusia intr-un proces de dialog si intelegere reciproca?".

"De la multi nu am primit nici acum un raspuns. In viziunea mea, raspunsul este clar: noua arhitectura a securitatii din Europa trebuie sa includa Rusia", a conchis premierul grec in interviul pentru agentia de presa rusa.

Rusia anunță o creștere economică peste așteptări, în timp ce un raport din SUA prevestește ”destrămarea” finanțelor în viitorul apropiat
Rusia anunță o creștere economică peste așteptări, în timp ce un raport din SUA prevestește ”destrămarea” finanțelor în viitorul apropiat
Deși se așteaptă la o scădere a valorii rublei și la reducerea excedentului de cont curent, Ministerul rus al Economiei se așteaptă la o creștere economică de 2,8%, cu 0,5% peste prognoza...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Alexis Tsipras sanctiuni Rusia, #sanctiuni Occident Rusia , #Grecia