Ziare.com

Proteste in Grecia: Politia incearca sa potoleasca manifestantii cu lacrimogene

de Alexandra Sandru
Marti, 04 Mai 2010, ora 20:03

   

Proteste in Grecia: Politia incearca sa potoleasca manifestantii cu lacrimogene
Politistii eleni au folosit gaze lacrimogene impotriva unui grup mic de protestatari care aruncau cu pietre si sticle in ei in fata Parlamentului.

"In jur de 30 de protestatari au aruncat cu pietre si sticle de apa in politistii veniti sa asigure ordinea in fata Parlamentului. Politia a raspuns cu gaze lacrimogene", a declarat un purtator de cuvant al politiei, citat de Reuters.

Grecia: Noi proteste la Atena fata de masurile de austeritate

Mii de bugetari greci au marsaluit marti in Grecia, pentru a protesta fata de masurile de austeritate care includ reduceri serioase ale salariilor si pensiilor.

Masurile vin dupa ce s-a anuntat ca Grecia va primi in urmatorii trei ani de la UE si FMI un imprumut in valoare de 110 miliarde de euro.

Acesta este un ajutor financiar fara precedent din care statele din zona euro vor achita 80 de miliarde de euro, un efort fata de care Atena trebuie sa se achite prin masuri de austeritate severe.

Falimentul, o linie pe care Grecia nu a fost dispusa sa o treaca

Statele europene vor debloca anul acesta 30 de miliarde de euro, la o dobanda de 5%. Prima transa ar putea interveni inainte de 19 mai, in conditiile in care programul prevede ca Grecia sa primeasca in 2010 imprumuturi de 45 de miliarde de euro.

FMI a promis ca va aproba saptamana acesta partea care ii revine din imprumut, adica 30 de miliarde de euro.

Grecia renunta la al 13-lea si al 14-lea salariu pentru functionarii publici

Acest pachet de salvare financiara, aprobat duminica de ministrii de finante din Eurogrup, a fost necesar pentru a evita un faliment la nivel de stat in Grecia, care are o datorie uriasa de peste 300 de miliarde de euro si in prezent este in incapacitate de a se mai imprumuta pe pietele financiare, intrucat acestea cer o rata a dobanzii prea ridicata (9%).

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 758 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor