Proteste violente in Grecia: trei persoane au ars de vii (Imagini socante)

Miercuri, 05 Mai 2010, ora 22:33
4877 citiri
Proteste violente in Grecia: trei persoane au ars de vii (Imagini socante)
Foto: Corriere dela Sera

Situatia in Grecia este din ce in ce mai tensionata dupa ce in timpul protestelor de miercuri trei persoane, doua femei si un barbat, au murit arse de vii intr-o banca incendiata din Atena.

Peste 100.000 de greci au iesit sa protesteze fata de masurile dure luate de guvernul Greciei din cauza situatiei grave in care se afla economia tarii.

Acestia au aruncat cu cocktailuri Molotov, iar trei persoane care se aflau la o banca din centrul Atenei au murit incendiate, informeaza La Stampa.

Manifestantii s-au dus in fata primariei si a Guvernului Greciei ca sa isi arate nemultumirea. Tot miercuri doua cladiri administrative, o agentie a fiscului si una a prefecturii din Atena, au fost incendiate cu cockteiluri Molotov, anunta pompierii.

Protestatarii s-au strans in Piata Syntagma din Atena si au fortat intrarea in sediul Parlamentului elen. Fortele de ordine au intervenit in forta si au dispersat protestatarii.

Au mai fost organizate proteste si in Salonic si Patrasso. Politistii au fost nevoiti sa foloseasca gaze lacrimogene pentru a reusi sa ii tina in frau pe manifestanti.

De cateva saptamani, Grecia este cuprinsa de framantari sociale. Oamenii sunt nemultumiti de planul de austeritate adoptat de Guvern, in schimbul unui imprumut de la Uniunea Europeana si FMI.

MAE sfatuieste romanii sa evite zonele de protest din Grecia

Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Grecia sau care se afla deja acolo sunt sfatuiti de Ministerul Afacerilor Externe sa evite zonele in care se desfasoara miscarile de protest, in special pietele Syntagma si Omonia din Atena.

MAE precizeaza ca transporturile aeriene, maritime si feroviare sunt blocate in prezent din cauza protestelor sociale, care sunt anuntate a se incheia miercuri, la ora 24.00, informeaza un comunicat remis Ziare.com.

Grecii au iesit in strada luni si marti, marsaluind catre Parlament, pentru a protesta fata de reducerile din cheltuielile Guvernului, cerute de finantatorii internationali.

Grecia va beneficia in urmatorii trei ani de un pachet financiar comun UE-FMI in valoare de 110 miliarde de euro, un ajutor financiar fara precedent din care statele din zona euro vor achita 80 de miliarde de euro, un efort fata de care Atena trebuie sa se achite prin masuri de austeritate severe.

Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
#proteste Grecia morti, #trei persoane moarte Grecia , #Grecia