Viceministrul grec de Finante, amenintat - a primit o scrisoare cu un glont

Marti, 27 Octombrie 2015, ora 07:37
1773 citiri
Viceministrul grec de Finante, amenintat - a primit o scrisoare cu un glont
Foto: Arhiva Ziare.com

Viceministrul grec de Finante, Tryfon Alexiadis, a primit, luni, un plic trimis prin posta ce continea un glont si o scrisoare de amenintare care il compara cu un colaborator cu Germania nazista din timpul razboiului, a anuntat Ministerul grec de Finante.

Continutul scrisorii, dezvaluit de minister, il numeste pe viceministrul de Finante Tryfon Alexiadis un "angajat al Wehrmacht-ului ce strange darile", o referire la fortele armate ale Germaniei naziste care au ocupat Grecia in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, relateaza Reuters.

"Pana la ora 0, tu si familia ta veti sti ce inseamna frica", se putea citi pe singura pagina a scrisorii batuta la masina cu litere de tipar. Ea era semnata cu o stea rosie a unui grup necunoscut pana acum si numit "Kokkini Fraxia", intr-o traducere vaga insemnand Factiunea Rosie.

Guvernul de la Atena, remaniat: Tsipras scapa de ministrii rebeli

Un grup de gherila urbana numit Factiunea Armata Rosie a condus atacuri armate asupra politicienilor, industriasilor si soldatilor in anii 1970 si 1980 in Germania de Vest. Logoul sau era o stea rosie cu un pistol automat suprapus.

Politia a declarat ca investigheaza in legatura cu scrisoarea de amenintare.

Grecia are o istorie lunga de violenta politica. Astfel de amenintari si atacuri, provocand mai ales pagube, dar nu si victime, au crescut in ultimii ani in timp ce tara implementa masuri de austeritate confruntata cu cea mai grava criza economica de la Al Doilea Razboi Mondial, noteaza Reuters.

Seful bancii centrale a Greciei a primit doua gloante de pusca si o scrisoare de amenintare intr-un plic acum doi ani. In 2013, ministrul de Finante a primit o scrisoare similara continand un glont, ca un avertisment impotriva planurilor de confiscare a caselor ipotecate.

Guvernul de stanga al lui Alexis Tsipras a fost reales in septembrie pe baza unui mandat de a pune in aplicare masuri de austeritate pe care a promis sa le anuleze cand era in opozitie, aminteste sursa citata.

Multi greci acuza Germania de astazi, seful creditorilor europeni, pentru programele de austeritate legate de un plan international de salvare a tarii de 86 miliarde de euro convenit in august.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#viceministru grec scrisoare glont, #viceministru scrisoare amenintare glont, #viceministru grec amenintare glont , #Grecia